Sam Dejonghe wordt ontwikkelingspiloot in Formule E

Sam Dejonghe wordt ontwikkelingspiloot in Formule E

Foto: SEAT Sport

Brussel -

Sam Dejonghe wordt komend seizoen ontwikkelingspiloot in Formule E de bij de Indiase renstal Mahindra Racing. De Antwerpenaar wordt daarbij gesteund door twee Belgische bedrijven, metaalbewerkingsbedrijf Umicore en innovatiebedrijf Voxdale. Dat raakte donderdag bekend.

De samenwerking tussen alle partijen loopt voor een periode van drie jaar. Samen met de ingenieurs van haar Belgische partners zal Mahindra proberen de prestaties van haar wagens verder te verbeteren.

Kersvers ontwikkelingspiloot Sam Dejonghe toonde zich enthousiast over het project. “Ik kan niet wachten om te werken in zo’n professionele omgeving en bij te dragen tot de verbetering van de prestaties van racewagens. Door de specifieke aard van de straatraces van de Formula E is het absoluut noodzakelijk om de races goed voor te bereiden aan de hand van simulaties.”

Als simulator en ontwikkelingspiloot zal Dejonghe nauw samenwerken met de ingenieurs van het team om nieuwe instellingen te testen in een racesimulator en in de testwagen.

Corrigeer