Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology ontwart elke week een vraag over haar

ADVIES. Hoe vaak moet ik een ‘snit’ in mijn haar laten knippen?

ADVIES. Hoe vaak moet ik een ‘snit’ in mijn haar laten knippen?

Foto: Shutterstock

Een haar dat er maar futloos bij hangt, heeft een frisse snit nodig. Maar hoe vaak moet de kapper je coupe weer in model brengen? BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology weet het antwoord.

Een snit in je haar is eerst en vooral belangrijk om dode puntjes te verwijderen. Af en toe model in je haar laten knippen is ook een must om je lokken mooi te laten vallen. Heb je een ultrakorte coupe? Dan plan je bij voorkeur om de drie tot vier weken een opfrisbeurt in. Je zit dan wel frequent bij de kapper, maar het voordeel is dat je op doordeweekse dagen minder onderhoud hebt om je haar in de plooi te leggen.

Met kapsels op boblengte ga je het best om de vijf tot zes weken langs in het kapsalon. Dames met langer haar kunnen gerust tot twee maanden wachten voor de puntjes beginnen te splitsen. Maar niet als ze verknocht zijn aan hun platte tang of te fanatiek ontkleuren. Dan is het aangewezen om je snit sneller te laten bijwerken. Tegenwoordig bestaan er verschillende tools om je haar te verzorgen, zonder dat er veel lengte af moet. Zo werk ik zelf met de split ender, die kapotte haarpuntjes met 3 millimeter verkort. Dat is onhaalbaar met een schaar.

Dames met een laagjeskapsel: een goed onderhoud van de coupe is aangewezen, zo blijft die mooi volumineus. Heb je een froufrou tot op de wenkbrauwen, dan spring je best om de paar weken even binnen bij je kapper, anders zit je het hinderende haar toch maar opzij te schuiven met speldjes. Wist je trouwens dat de meeste kappers met plezier je pony bijknippen als je vaste klant bent?

Corrigeer

GEFLITST

Celebs

Food

Beauty

Gezondheid

Mode