Deze jongeman is afkomstig van Mars, zelfs zijn moeder is daarvan overtuigd

Deze jongeman is afkomstig van Mars, zelfs zijn moeder is daarvan overtuigd

Foto: Facebook

Boriska Kipriyanovich is ondertussen 21 en is ervan overtuigd dat hij afkomstig is van Mars. Hij woonde er voor een grote oorlog uitbrak en al het leven op de planeet verwoest werd, zo meent hij. Daarna is hij “herboren op onze planeet.” En onwaarschijnlijk maar waar: zelfs zijn ouders twijfelen niet meer aan zijn verhaal.

Enkele maanden na zijn geboorte, leerde Boriska Kipriyanovich al spreken volgens zijn ouders. Toen al toonde hij een diepgaande kennis van de kosmos en buitenaardse beschavingen, ook al hebben zijn ouders hem er nooit over verteld.

De jonge twintiger woont in het Russische Volgograd en trekt al jaren de aandacht van ‘believers’ in buitenaards leven omwille van zijn gedetailleerde verhalen over Mars. Ook dokters zijn erg geïnteresseerd in de jongen omdat hij zo buitengewoon snel en makkelijk leert.

In 2007 nam hij deel aan een zeldzaam interview met Project Camelot. Hij was toen elf jaar oud en werd door de interviewer beschreven als een normale jongen die een tiener wordt, maar dat hij buitengewoon beleefd en eerlijk was voor een jongen van die leeftijd. In het interview vertelde Kipriyanovich onder meer dat mensen op Mars meer dan twee meter lang waren, dat ze na hun 35ste niet meer verouderden en dat ze koolstofmonoxide ademden.

De jongen beweerde toen dat een nucleaire oorlog het leeuwendeel van de beschaving op Mars heeft vernietigd en dat iedereen die de oorlog overleefde, ondergronds ging. Dat is volgens hem dan ook de reden dat wetenschappers nooit enig bewijs hebben ontdekt voor leven op de rode planeet.

“Het is onmogelijk dat hij dit zou verzinnen”

“Ik ben niet bang om dood te gaan”, klonk het toen ook uit de mond van de elfjarige jongen. “Want we leven eeuwig. Er was een catastrofe op Mars, waar ik woonde. Mensen zoals wij leven er nog steeds. Er was een nucleaire oorlog tussen hen. Alles brandde af. Maar enkelen overleefden. Zij hebben schuilplaatsen gebouwd en nieuwe wapens ontwikkeld.”

Volgens Boriska bezocht hij de Aarde al toen hij nog piloot was op Mars en hadden de Mars-bewoners een hechte band met de oude Egyptenaren. Een niet onpopulaire complottheorie trouwens. Hij meent ook dat er een mechanisme achter het oor van de Grote Sfinks van Gizeh zit waarmee het leven op Aarde voor altijd zou veranderen.

(lees hieronder verder)

Ook de moeder van Boriska zegt niet anders te kunnen dan aanvaarden dat wat haar zoon vertelt, de waarheid is. “Niemand heeft hem ooit iets aangeleerd. Soms ging hij in lotushouding zitten en begon hij ons in detail te vertellen over Mars, planetaire systemen en andere beschavingen. Toen we met hem langsgingen bij verschillende wetenschappers, waaronder ufologen, maar ook astronomen en historici, waren ze het er allemaal over eens dat het onmogelijk zou zijn al die verhalen te verzinnen.”

Maar is alles wel wat het lijkt?

Desondanks verschijnen er online heel wat kritische commentaren bij het verhaal van Boriska. “Ik spreek Russisch en kan met absolute zekerheid zeggen dat deze jongen een leugenaar is”, schrijft een zekere Alex Arshansky op YouTube. “En niet eens een goeie. Hij heeft een typisch patroon waarin hij pauzeert terwijl hij verzint wat hij gaat zeggen.” Anderen zeggen dat de jongen, maar ook zijn moeder, psychologische bijstand moeten zoeken en dat zijn verhaal zo waanzinnig is dat het nooit geverifieerd kan worden.

Het feit dat er geen foto’s van Boriska lijken te bestaan na het interview op zijn elfde, lijkt alvast een indicatie te zijn dat de critici op z’n minst op één punt gelijk hebben. Al kan hij natuurlijk ook terug naar Mars zijn verhuisd. “Beam me up, Scotty.”

Video: YouTube

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees