Verschrikkelijke beelden tonen hoe mannen keer op keer hun honden in ijskoude zee gooien

Verschrikkelijke beelden tonen hoe mannen keer op keer hun honden in ijskoude zee gooien

Stockbeeld. Foto: shutterstock

Op een pier in het Britse Hartlepool zagen verschillende voorbijgangers hoe een man zijn windhond in de ijskoude zee gooide. Niet één keer, maar wel tien keer trok hij de hond er opnieuw uit om hem er nadien meteen weer in te laten vallen. Zijn twee vrienden volgden zijn voorbeeld.

De drie mannen hadden gemuilkorfde windhonden bij tijdens een wandeling in het noordoosten van Engeland. De manier waarop ze met hun dieren omgingen, deden verschillende voorbijgangers gechoqueerd stoppen. “Ze namen de honden mee naar het einde van de pier, waar ze zonder veel getwijfel van anderhalve meter hoog het water ingegooid. Er waren heel veel hevige golven op dat moment. Ik wou niet inbeelden wat er gebeurde als één van de dieren tegen de roestige pier zou terechtkomen”, vertelt de voorbijganger aan de lokale kranten.

De Britse dierenbescherming ‘Greyhound Rescue’ is dringend op zoek naar getuigen. “Ik snap niet waarom ze zoiets doen!” reageert vrijwilliger John Stephenson geschokt. “Wat kan in godsnaam de aanleiding daartoe zijn. Wie doet nu zoiets?” De organisatie hoopt zo snel mogelijk de daders te kunnen vatten.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees