Supermarkt vernieuwt kassa’s om lange wachtrijen weg te werken

Albert Heijn op Korenmarkt week dicht wegens… te druk

Op drukke momenten - en zo zijn er wel wat - staan de wachtrijen in de Albert Heijn op de Korenmarkt in Gent meters ver de winkel in. Foto: archief/fvv

Gent - "Tijdelijk gesloten wegens te druk." Dat zou de boodschap kunnen zijn die de duizenden klanten van de Albert Heij-supermarkt op de Korenmarkt deze week krijgen. De winkel in het centrum van Gent is zo’n hit dat ze haar kassa’s moet herbouwen om meterslange wachtrijen weg te werken.

18 uur en nog snel een slaatje halen uit de Albert Heijn op de Korenmarkt? Vergeet het. De supermarkt in het Postgebouw is sinds de start zo’n succes dat er bijna elke dag ongezien wachtrijen staan aan de kassa’s. Soms tot achteraan in de diepvriesafdeling van de winkel.

De Nederlanders zijn nog maar anderhalf jaar op de Korenmarkt, maar de winkel is een hit. Jongeren die blikken kopen voor op de Graslei, late beslissers voor een opwarmmaaltijd, centrumbewoners die nog snel een potje nodig hebben… De caissières kunnen al dat volk amper slikken. Daarom heeft Albert Heijn beslist om in te grijpen.

Ontzettend druk

Deze week is de winkel dicht, officieel voor een “optimalisatie”. De kassa’s worden herschikt in de hoop de lange wachtrijen af te bouwen. “Het is momenteel ontzettend druk in de winkel. Het overtreft onze verwachtingen”, zegt Sally Herygers van Albert Heijn België. “De Gentenaars hebben ons echt in hun hart gesloten.”

De traditionele kassa’s worden vervangen door scan and go, een systeem waarbij een klant met een scanner zelf zijn boodschappen ingeeft en afrekent. Veel andere supermarkten gebruiken dit ook al. Maar bij Albert Heijn is het nu uit noodzaak. “In België is dit de eerste Albert Heijn waar we een scan and go installeren”, zegt Herygers.

In een adem wordt ook de hele winkel vernieuwd.

3.000 man per dag

“We kregen van veel klanten te horen dat het te lang wachten was. Dit systeem moet het afrekenen vlotter laten gaan. Het is sowieso een echte centrumwinkel. Daar doen mensen andere aankopen dan in de rand van de stad. Ze willen snel binnen en buiten.”

Hoe veel volk Albert Heijn over de vloer krijgt op de Korenmarkt? “Die cijfers geven we niet vrij”, klinkt het. De franchisehouder van de supermarkt verklapte vorig jaar aan De Gentenaar dat er tot 3.000 klanten per dag over de vloer komen. Die zullen deze week elders terecht moeten. Vrijdag 17 november zal de populaire winkel weer open zijn.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio