Brandstichter Glazen Straatje opgepakt

Brandstichter Glazen Straatje opgepakt
Gent -

De politie van Gent heeft de brandstichter opgepakt die toesloeg aan het beruchte Glazen Straatje. Dat heeft het parket van gent ons bevestigd. Na de uitzending van het opsporingsprogramma Faroek kreeg de politie verschillende tips binnen. Ze konden een 35-jarige Gentenaar identificeren die meteen bekentenissen aflegde.

Op camerabeelden is te zien hoe de man de Vanderdoncktdoorgang – beter gekend als het Glazen Straatje – uitwandelt. Hij steekt een sigaret op en houdt de aansteker tegen een aantal zakken met afval aan de gevel van een herenhuis.

De feiten dateren al van 30 augustus, maar vorige week deed de politie een oproep naar getuigen. Dankzij enkele bruikbare tips kon de politie man enkele dagen later oppakken en identificeren. Het gaat om een 35-jarige Gentenaar. Hij bekende de feiten, maar beweert dat hij niets te maken heeft met enkele andere brandstichtingen uit dezelfde periode. In de Sint-Pietersnieuwstraat, de Rozier en aan het Citadelpark werden toen vuilnis, een fiets en een bromfiets in brand gestoken.

De man moet zich op 14 december verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees