Hij werd geboren zonder dijen, maar leerde als bij wonder lopen en vond onlangs de liefde van zijn leven

Hij werd geboren zonder dijen, maar leerde als bij wonder lopen en vond onlangs de liefde van zijn leven Video: Barcroft TV

Een Amerikaanse man is een van de slechts 25 mensen in de wereld die werden geboren zonder dijen, maar heeft zich nooit laten tegenhouden door zijn aandoening en leidt zijn leven zoals hij het zelf wil. Zijn knieën mogen dan wel vlakbij zijn heupen zitten, hij slaagde er toch als enige met de aandoening in om te leren lopen. Niet zo lang geleden vond hij ook de liefde van zijn leven, en hoewel zijn vriendin een heel stuk groter is, vonden ze een manier om hun relatie te doen werken.

Nathan Hrdlicka (34) woont in de Amerikaanse staat New Mexico en lijdt aan de zeldzame aangeboren aandoening proximal femoral focal deficiency, waardoor hij geen dijen heeft. “Er zijn slecht 25 mensen in de wereld met mijn aandoening”, aldus Nathan, die zich daardoor toch wel uniek vindt. “Voor zo ver ik weet, ben ik ook de enige die uitgedokterd heeft hoe te wandelen met de aandoening.” De Amerikaanse man wilde zich niet laten definiëren door zijn handicap en doet er alles aan om een zo normaal mogelijk leven te leiden, hoewel dat niet altijd even makkelijk is.

Hij werd geboren zonder dijen, maar leerde als bij wonder lopen en vond onlangs de liefde van zijn leven
Foto: Barcroft TV

“Ik ben niet echt gebouwd om veel te wandelen, maar elke dag kies ik ervoor om het wel te doen”, zegt hij. “Maar daarvoor betaal ik een prijs.” Nathan wandelt letterlijk op het topje van zijn beenderen, dus als hij te veel rondwandelt, raakt hij snel uitgeput en doet zijn hele lichaam pijn. Maar sinds kort kan hij rekenen op de steun van zijn vriendin, Chelsee (19), die hij leerde kennen via Facebook: “Ze is mijn steun en toeverlaat, ik heb nooit eerder een echte vriend zoals zij in mijn leven gehad.”

Trektochten en vreemde blikken

Het koppel heeft nu een hechte band gevormd, maar dat verliep niet altijd van een leien dakje. “Ik ben supersportief”, geeft Chelsee toe. “Ik hou ervan op trektocht te gaan en door de bossen te wandelen, en het zou uiteraard leuk zijn als ik dat met mijn beste vriend zou kunnen doen.” De negentienjarige vrouw doet haar favoriete bezigheden nu gewoon met andere vrienden, maar zorgt ook dat ze voldoende tijd kan doorbrengen met Nathan.

Hij werd geboren zonder dijen, maar leerde als bij wonder lopen en vond onlangs de liefde van zijn leven
Foto: Barcroft TV

Nathan krijgt ook heel wat onvriendelijke commentaren te slikken als hij samen met zijn vriendin - die minstens dertig centimeter groter is - over straat loopt. “Veel mensen noemen mij een dwerg, een erg domme opmerking. Ze pesten ons met het lengteverschil. Maar uiteindelijk zien ze dat we elkaar echt graag zien.”

Toekomst

Er bestaat geen behandeling om de aandoening van Nathan te genezen, maar hij organiseert toch een crowdfundingcampage om zijn medische kosten te kunnen betalen, aangezien hij geen uitkering meer krijgt. Het gelukkige koppeltje heeft ook een hoop toekomstplannen. Ze willen naast een juwelierszaak ook een therapeutisch centrum openen op IJsland, waar ze mensen die pijn lijden op een holistische manier kunnen behandelen.

Hij werd geboren zonder dijen, maar leerde als bij wonder lopen en vond onlangs de liefde van zijn leven
Foto: Barcroft TV

“Ik hoop dat ik in de toekomst mijn aandoening helemaal onder controle kan krijgen”, aldus Nathan, die zijn ervaringen wil gebruiken om andere mensen te helpen. “Mijn verhaal kan zeker mensen helpen die door een zware periode gaan. Ik kan ze helpen om te genezen.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees