Politie zoekt buit werfdiefstal, en vindt 1,5 kg cocaïne in werkhuis achter woning

Politie zoekt buit werfdiefstal, en vindt 1,5 kg cocaïne in werkhuis achter woning

Foto: PETER MAENHOUDT

Mechelen -

De politiezone Mechelen.Willebroek vond bij een controle van een werkhuis achter een woning een lading cocaïne van liefst 1,5 kg. De huiszoeking was er gekomen na de diefstal van metalen schragen op een bouwwerf.

Een alerte buurtbewoner meldde woensdag dat twee mannen op een bouwwerf aan de Kruisbaan metalen onderdelen (schragen) in hun voertuig laadden. Korte tijd later trof een politieploeg het voertuig aan aan een woning op de Hombeeksesteenweg.

Bij de huiszoeking troffen de agenten niet alleen het materiaal aan dat gestolen werd op de bouwwerf, maar ook 1,5 kg cocaïne, goed voor 109.000 euro straatwaarde. Ook verpakkingsmateriaal voor de drugs lag erbij.

Drie mensen werden gearresteerd: de twee inwoners - een 31-jarige Belgische vrouw en een 39-jarige Fransman, en nog een 31-jarige Fransman die in de woning aanwezig was. De onderzoeksrechter besliste om hen alle drie aan te houden, de 31-jarige vrouw met een enkelband. De gestolen goederen, drugs en verpakkingsattributen werden door politiediensten in beslag genomen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio