Handig: bij deze nieuwkomer in Bib Gourmand kan je ook maaltijden afhalen

Handig: bij deze nieuwkomer in Bib Gourmand kan je ook maaltijden afhalen

Thibault en Jade zijn ongelofelijk tevreden met de erkenning van Bib Gourmand. Foto: ddj

Brugge -

De Bib Gourmand maakte donderdag drie West-Vlaamse nieuwkomers bekend waaronder lunch- en traiteurzaak Tou.Gou uit Brugge. “Dit is een verjaardagsgeschenk om U tegen te zeggen.”

LEES OOK: OVERZICHT. Dit zijn de beste betaalbare restaurants in uw buurt

De kers op de taart van het verjaardagsfeest voor het éénjarig bestaan van lunch - en traiteurzaak ‘Tou.Gou’ in de Smedenstraat smaakte gisterenmorgen wel erg zoet toen de zaaknemers vernamen dat ze opgenomen werden in de Bib Gourmand. Thibault Van Aerde (35) en Jade Oosterlynck (31) kregen het goeie nieuws via een sms'je toegestuurd.

“Voor ons was het een totale verrassing”, zegt het koppel. “Al wisten we enigszins wel dat ergens in deze periode de selectie bekendgemaakt werd, maar we hadden zeker geen datum aangestipt.” De vreugde was er alvast niet minder om. “We hebben het even moeten laten bezinken voor het echt begon door te dringen, maar hebben wel meteen geklonken met een goed glas wijn.”

Ook al in Michelin

De zaak is pas goed en wel één jaar open en krijgt dus meteen een erkenning, al is dat voor het koppel niet nieuw. “Voor we in Brugge startten hadden we een eigen zaak in Parijs en toen haalden we een vermelding in de Michelingids, maar dat was eerder een echt restaurant. Met een nieuw concept bij onze terugkeer naar België iets gelijkaardig verwezenlijken was vooralsnog een stille droom.”

De stijlbreuk met het verleden is dan ook eerder groot. “Eigenlijk is dit een lunchrestaurant waar je tot 17 uur op elk moment kunt komen genieten van een kwalitatief hoogstaande maaltijd. Via het traiteurgebeuren kunnen mensen tot 19 uur een meeneemgerecht komen halen van restaurantkwaliteit.”

De combinatie bleek een must. “Ik wou een restaurant en mijn vrouw een traiteurszaak en geen van beide wou toegeven dus hebben we de twee gecombineerd (lacht).”

Het koppel wil hun klanten vooral verrassen. “De bedoeling is dat mensen hier iets nieuws leren kennen en vervolgens met de glimlach terug naar buiten gaan.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees