Ook meteen gedaan met ‘Twee tot de Zesde Macht’

Ook meteen gedaan met ‘Twee tot de Zesde Macht’

Bart De Pauw als presentator van ‘Twee tot de Zesde Macht’. Foto: vrt

De VRT zal met onmiddellijke ingang stoppen met de uitzendingen van de zondagavondquiz ‘Twee tot de Zesde Macht’. Dat maakt de openbare omroep bekend nadat de samenwerking met presentator Bart De Pauw werd stopgezet na meerdere klachten over grensoverschrijdend gedrag.

LEES OOK. VRT zet samenwerking met Bart De Pauw stop na klachten van grensoverschrijdend gedrag

Het programma was afgelopen zondag nog goed voor 1.192.511 kijkers. Vrijdag zal bekendgemaakt worden hoe de leemte zondagavond zal worden ingevuld.

Ook de samenwerking met productiehuis Koeken Troef!, waarbij Bart De Pauw een leidende rol heeft, wordt bekeken, meldt Bob Vermeir, manager communicatie bij de VRT. “Aangezien Bart De Pauw, als presentator, regisseur, acteur, bedenker, bij elke productie van Koeken Troef! betrokken is, schorten we de samenwerking voorlopig op. We staan open voor een dialoog met het productiehuis om tot een constructieve oplossing te komen voor toekomstige producties”, luidt het.

Er is ook onduidelijkheid over ‘It’s Showtime’, het nieuwste project van Bart De Pauw voor VRT. De tragikomische reeks was al te zien op de betaalzender Telenet Play More en zou normaal gezien begin 2018 ook op de openbare omroep komen. Dat is nu echter niet meer zeker. “Ook daar beraden we ons nog over”, luidt het.

LETTERLIJK. Bart De Pauw brengt zelf klachten over grensoverschrijdend gedrag naar buiten

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees