Jolien D’hoore en Lotte Kopecky willen ook in Manchester winnen

Morgen begint in Manchester de tweede manche van de Track World Cup. Vorige week was de Belgische delegatie succesvol met drie keer goud en één keer zilver. Beter doen, is niet de meest eenvoudige opdracht.

Lotte Kopecky bijt morgennamiddag de spits af in het eerste nummer van het omnium, de scratch. Moreno De Pauw probeert in dat nummer even goed te doen als Robbe Ghys, die vorige week in Polen won.

Pistecoach Peter Pieters moet knopen doorhakken wat betreft de ploegenachtervolging. Gerben Thijssen, Sasha Weemaes en Kenny De Ketele zijn certitudes. Lindsay De Vylder en Robbe Ghys liggen in de balans voor de vierde stek.

Jolien D’hoore werkt morgenavond de scratch af. Geraken de Belgen deze keer wel door de kwalificaties dan wachten er voor Gerben, Sasha, Kenny en Robbe de reeksen.

Zaterdag is er werk aan de winkel voor D’hoore en Kopecky, die ploegkoers en de kwalificaties van de ploegenachtervolging afwerken. Annelies Dom is de derde pion van het kwartet dat verder bestaat uit Gilke Croket of Saartje Vandenbroucke.

D’hoore-Kopecky willen ook nu goud in de ploegkoers, maar zullen fel weerwerk krijgen van het Britse duo Barker-Nelson. Lindsay De Vylder hunkert naar een goed resultaat in het omnium. Nicky Degrendele heeft veel goed te maken in de keirin.

Zondag zijn er voor de vrouwen de reeksen ploegenachtervolging indien ze door de kwalificaties geraken. Nicky Degrendele (sprint) en Ayrton De Pauw (keirin) proberen beter te doen dan in Pruszkow.

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw, koploper op de UCI-ranking madison, doen andermaal een gooi naar goud in de ploegkoers.

Corrigeer