Basketbal2de Landelijke VROUWENTigers Evergem

Lise Van de Veire: “Al een tijdje goed bezig”

Lise Van de Veire: “Al een tijdje goed bezig”

Lise Van de Veire: “Ik speel al dertien jaar bij Evergem.” Foto: marc van hecke

Evergem -

Zondag ontvangt Tigers Evergem Houtem B in tweede landelijke. Beide ploegen tellen drie overwinningen, al heeft de ploeg van Ewald Schepens één match minder gespeeld.

Na de bekeroverwinning op Duopaint Osiris Aalst B kan het vertrouwen bij Tigers niet meer stuk. Lise Van de Veire beseft dat de strijd om het behoud nog niet gestreden is. “Van bij aanvang beseften we dat het elke week knokken zou worden om niet te degraderen naar eerste provinciale. Tweede landelijke is een vrij evenwichtige reeks waarin alle ploegen dicht bij elkaar aanleunen.”

“Wekelijks tonen de uitslagen aan dat niemand bij voorbaat gewonnen is”, aldus nog Lise Van de Veire. “Nu zijn we al een hele tijd goed bezig, maar onze twee overwinningen op een rij hebben het vertrouwen in een goede afloop uiteraard een ferme boost gegeven.”

“De sterkte van ons team is ons shot. Boven alles is het echter de collectieve kracht die primeert. Iemand die bijvoorbeeld niet in haar dagje is, zal zich die dag met plezier wegcijferen voor de speelster die zich wel goed voelt.”

“Of een gebrek aan lengte ons geen parten speelt? De ploeg werd aan het begin van het seizoen geconfronteerd met een pivot die afhaakte. Het was toen te laat om dit nog op te vangen. Misschien hadden we op dat vlak een meer uitgebalanceerd elftal kunnen hebben.”

“Dat het straks tegen Houtem B belangrijk wordt, is duidelijk. Ik moet echter wel opmerken dat we één match minder hebben gespeeld. Als we die wedstrijd tegen Rupel ook tot een goed eind kunnen brengen, dan zitten we absoluut op rozen. Het is hier prettig toeven in Evergem. Ik speel hier al van in de jeugdreeksen, wat samengeteld neerkomt op een dertiental jaren dienst.”

“Hoe ik trainer Ewald Schepens ervaar? Er wordt op training hard gewerkt, maar af en toe laat de coach ook ruimte voor een lach. Hij is een zeer goede motivator. We kunnen allemaal nog veel van hem opsteken. Dat we eindelijk compleet staan, is ook meegenomen. Nu nog winnen van Houtem.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio