Bezoek het kleinste kamertje in stijl met dit luxueuze Louis Vuitton-toilet (al hangt er wel een serieus prijskaartje aan vast)

Bezoek het kleinste kamertje in stijl met dit luxueuze Louis Vuitton-toilet (maar er hangt wel een serieus prijskaartje aan vast) Video: Reuters

In Los Angeles werd woensdag een peperduur gouden toilet voorgesteld dat werd bekleed met het leer van 24 handtassen van het luxemerk Louis Vuitton. De unieke toiletpot is een creatie van Illma Gore, die bekendheid verwierf door in 2016 een klein geschapen Donald Trump te schilderen. Fans van Louis Vuitton kunnen nu dus stijlvol het kleinste kamertje bezoeken mochten ze dat willen, maar moeten daar wel 100.000 dollar (89.000 euro) voor neertellen.

Het gouden toilet werd aan het grote publiek voorgesteld tijdens de opening van een showroom van de online kledingwinkel Tradesy. Het toilet is volledig functioneel en kan dus zonder problemen in een badkamer worden geïnstalleerd, al moeten fans van het luxemerk daar heel wat geld voor over hebben. Het luxueuze toilet werd gemaakt met 24 Louis Vuitton-handtassen, die eigenhandig aan stukken werden gereten door Gore.

“Ik ben persoonlijk grote fan van het idee om een handtas ter waarde van 2000 dollar in stukken te snijden”, aldus de kunstenares. “De drang om iets te vernietigen is net hetzelfde als de drang om iets te creëren.” Het peperduur kunstwerkje ontwerpen was een enorme uitdaging voor Gore, al “is dat een beetje grappig, want het is gewoon een toilet”. Het toilet werd zo ontworpen dat ook de gouden mechanische onderdelen het bekende monogram van de Franse ontwerper dragen.

“Ik ga er zelf niet op gaan zitten”, geeft Illma Gore grif toe. “Dat is een beetje obsceen tijdens een evenement zoals deze feestelijke opening. Maar mensen mogen er gerust op gaan zitten als ze dat willen.” Hoewel het gouden toilet nog maar pas werd onthuld, wordt Gore overstelpt door mensen die vragen of ze het toilet kunnen gebruiken en hoeveel het kost om het ding in huis te halen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees