Politie waarschuwt voor fietsdieven: “Zet niet alles op sociale media”

Kortrijk / Menen -

Er is een stijging van het aantal fietsdiefstallen in de politiezone Grensleie. Fietsen worden gestolen uit tuinhuizen, carports en garages. De daders viseren vooral de duurdere tweewielers.

“Het is daarom van groot belang dat de beveiliging van het tuinhuis of de garage niet over het hoofd wordt gezien”, zegt commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse. “Zorg ervoor dat alles goed afgesloten wordt en voorzie de garage of carport van een stevige poort of extra beveiliging. Het is ook belangrijk om de fietsen zelf te beveiligen, zelfs als ze binnen staan.”

De politie doet ook een oproep om niet te veel prijs te geven op de sociale media. “Wie zijn afgelegde ritten post via de app Strava, kan maar beter zijn account goed beveiligen. Denk er ook aan om de ritten niet te starten van bij je thuis. Probeer altijd een andere startplaats in te geven, dat maakt het voor potentiële dieven moeilijker om het thuisadres te achterhalen. Post ook zo weinig mogelijk foto's van duur materiaal op de sociale media, want dat trekt eveneens potentiële daders aan.”

De politie vraagt om verdachte omstandigheden en voertuigen te melden. In dit geval gaat het hoogstwaarschijnlijk om bestelwagens die de fietsen opladen. U kunt de politie bereiken op het nummer 056-51.01.11 of via het noodnummer 112.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees