Dit is de mooiste bodybuilder van België en dat heeft hij te danken aan zijn bizarre dieet én goede genen

Zo zag Olivier er uit in actie op het Belgisch kampioenschap. Foto: mye

Eeklo -

De 22-jarige bodybuilder en Eeklonaar Olivier Pieters is Belgisch kampioen geworden in de categorie ‘Men’s Physique’, waar de nadruk ligt op het bovenlichaam en de uitstraling. Hij deed dat zonder zich te doperen, iets waar hij heel trots op is.

Olivier werd vorig weekend Belgisch kampioen in Westerlo bij de -1,79 meter. Hij deed dat in de discipline ‘Men's Physique’ bij het IFBB, de Belgische tak van de grootste bodybuildingfederatie ter wereld. “In die categorie ligt de nadruk op het bovenlichaam en gaat het ook om de uitstraling. In feite gaat het om wat een normaal mens graag ziet”, legt Olivier, die voor apothekersassistent aan het studeren is, uit. “Présence is ook heel belangrijk, ik heb daar zelfs poseerklassen voor gevolgd. Daarnaast heb ik ook negen jaar ballet gedaan, wat helpt om een hele choreografie in elkaar te steken.”

“In het bodybuilden scoor ik ook goed, maar ik ben er met mijn 69 kilo en 1,76 meter iets té licht voor”, vertelt Olivier. “Daar zijn de lichamen ook veel imposanter, maar wordt er ook meer doping genomen. Zelf ben ik tijdens de competitie getest op doping, maar die test was negatief. Iedereen denkt dan ook dat doping nodig is, maar ik ben het bewijs dat het zonder kan. Door die Belgische titel mag ik nu ook op Europees niveau meedoen.”

Olivier stond de voorbije jaren geregeld op het podium van wedstrijden.

In de genen

“Die wedstrijden motiveren mij om te trainen, maar ik ben veel titels afgenomen door gasten die ‘gepakt’ hebben. Dat zie je gewoon, die dopingcontroles zijn ook een pure gok”, vloekt Olivier.

Olivier traint tweemaal anderhalf uur per dag en ook zijn voeding is aangepast. “Iedere dag eet ik ’s morgens eieren met brood, ’s middags biefstuk met rijst en ’s avonds filet américain met rijst en voor het slapen gaan dat laatste nog eens. Daartussen drink ik ook nog speciale shakes”, klinkt het.

Olivier beschikt ook nog eens over uitstekende genen. Zijn vader Roland is namelijk de zaakvoerder van het Fitness Center Eeklo aan de Oude Gentweg. Hij was een van de eerste in Vlaanderen om in 1973 een fitnesscentrum te openen. “Ik was niet slecht in mijn tijd, maar de moeder van Olivier is nog Belgisch kampioene bodybuilding geweest, het zit dus inderdaad voor een stuk in de genen”, zegt de trotse papa.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees