voetbal3de amateurklasse DIEST - BILZEN-WALTWILDER - Tegenpolen Crescente en Claes concullega’s in doel

“Onze relatie is heel normaal”

“Onze relatie is heel normaal”

Christophe Crescente en Raf Claes: “We staan niet met geslepen messen tegenover elkaar.” Foto: Tom Palmaerstp

Beverst / Bilzen / Eigenbilzen / Grote-Spouwen / Hees / Kleine-Spouwen / Mopertingen / Munsterbilzen / Rijkhoven / Rosmeer / Spouwen / Waltwilder / Martenslinde / Hoelbeek -

Met Raf Claes (34) en Christophe Crescente (35) bezit Bilzen-Waltwilder zonder twijfel het meest ervaren doelmannenduo uit het amateurvoetbal. Beide oudjes gaven elkaar in de voorbereiding geen duimbreed toe, zodat Eric Eurlings in eerste instantie voor een beurtrol koos. Blessures en vormperikelen maken nu dat Crescente voorlopig het pleit in zijn voordeel lijkt te hebben beslecht. Aan de hand van de letters in hun namen peilden we hoe hoofdrolspelers C&C er zelf over denken.

Carrière? Crescente: “Gellik, Lanaken, Patro, Sp.-Mopertingen en Wellen”

Relatie? Crescente: “We staan zeker niet met geslepen messen tegenover elkaar. Raf en ik gaan professioneel en volwassen met elkaar om.”

Claes: “Onze relatie is heel normaal te noemen. Op voorhand wisten we dat er één iemand op de bank ging belanden. Dat kan je de andere niet verwijten.”

Ervaring?

Crescente: “We hebben beiden tonnen ervaring, al heb ik meer in doel gestaan in nationale.”

Claes:“Op mijn jaar bij THES na ben ik overal eerste doelman geweest. Het voelt nu wel vreemd om op de bank te zitten.”

Speelplezier?

Crescente: “Ik amuseer mij nog iedere dag in doel en op mijn 35ste is mijn ambitie nog niet weggeëbd.”

Claes: “Vanaf het moment dat dat er niet meer is, stop ik meteen.”

Concurrentie?

Crescente: “Toen ik vernam dat Raf kwam, voelde dat als een steek in de rug. Maar ik heb de knop vlug omgedraaid en besloten de concurrentie aan te gaan.”

Claes: “Twee weken geleden heeft de trainer mij gezegd voorlopig voor Christophe te kiezen. Ik blijf keihard trainen en sta paraat als hij mij nodig heeft.”

Egoïsme?

Crescente: “Keeper zijn is een vak apart. De ene week ben je de held, de volgende week kan je er niets van. Ik heb in mijn loopbaan heel wat talentvolle doelmannen gekend, maar als het op mentaal vlak niet snor zit, kraak je.”

Claes: “Dat ben ik misschien wel iets te weinig geweest. Maar ik ben een meester in het relativeren, zeker nadat ik papa ben geworden.”

Nadagen?

Crescente: “Ik zie me na mijn actieve loopbaan nog wel in de voetballerij blijven. Als sportief verantwoordelijke of trainer. Binnenkort begin ik misschien een opleiding als (keepers)trainer.”

Claes: “Genieten van het leven en mijn gezin. Ik wil zeker niet in het voetbal blijven, want dan ben je weer elk weekend weg.”

Tegendoelpunten?

Crescente: “Met 25 hebben we er de meeste van de reeks binnen gekregen. We hebben veel individuele fouten gemaakt, maar ook een dosis pech gehad.”

Claes: “De schuld mag niet enkel op mij of Christophe worden afgeschoven. We spelen heel aanvallend en dan is de kans op een tegengoal natuurlijk groter.”

Eindconclusie?

Crescente: “Als ik ooit een zoon krijg, verbied ik hem om doelman te worden (lacht). Ach, zolang ik fit blijf, wil ik er mee door gaan.”

Carrière?

Claes: “Stokrooie, Beverlo, Koersel, THES, Diest, Koersel.”

Leven na de voetbal?

Claes: “Als magazijnverantwoordelijke heb ik mijn handen vol.”

Crescente: “Ik werk op de financiële dienst van ABN in Munsterbilzen. Met mijn vriendin heb ik pas een huis gekocht, dus ik weet wat doen.”

Achterklap?

Claes: “Na de geboorte van mijn dochter, bijna drie jaar geleden, kan ik mij daar makkelijk over zetten.”

Crescente: “In het begin had ik moeite met de regeling in Bilzen-Waltwilder. Dat was iets nieuws voor mij, maar Anderlecht en Brugge roteren ook met hun doelmannen. We moeten de keuze van de trainer accepteren.”

Ex-club?

Claes: “Ik heb een jaar bij Diest gespeeld, maar van die periode blijven er nog maar vier spelers en de keeperstrainer over.”

Slotconclusie?

Claes: “Officieel ben ik nu tweede doelman, maar ik geef niet op. Hoe lang ik nog doorga? Geen idee, maar ik voel wel dat het op zijn einde begint te geraken.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio