voetbal2de amateurklasse SPOUWEN-MOPERTINGEN - cappellen - Bruno Steegen ondanks missen van periodetitel tevreden over competitiestart

“We vragen ditmaal zeker een licentie aan”

“We vragen ditmaal zeker een licentie aan”

Bruno Steegen: “Als coach Schoefs vertrekt, dan hebben we een probleem.” Foto: Tom Palmaers

Beverst / Bilzen / Eigenbilzen / Grote-Spouwen / Hees / Kleine-Spouwen / Mopertingen / Munsterbilzen / Rijkhoven / Rosmeer / Spouwen / Waltwilder / Martenslinde / Hoelbeek -

“Ja, we hebben zondag gevloekt”, zegt Bruno Steegen, bestuurder van Spouwen-Mopertingen. Tot een minuut vóór het einde had geel-blauw vorig weekend dan ook de eerste periodetitel beet, maar een late tegengoal van Overijse besliste er anders over. “Toch zijn we heel tevreden over onze start”, aldus Steegen. Zondag (14.30u.) komt Cappellen op bezoek.

Bruno Steegen (51) is een studiegenoot van Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe, met wie hij nog altijd goede contacten heeft. De vader van Anderlecht-middenvelder Pieter Gerkens is één van zijn collega's in het Bilzense advocatenkantoor Belisius. Hij hoeft geen tien telefoontjes te plegen om aan tickets te geraken voor een wedstrijd van de landskampioen of de West-Vlaamse rivaal, maar zijn voetbalhart ligt op een bescheidener niveau.

Als lid van de raad van bestuur van Spouwen-Mopertingen is hij medeverantwoordelijk voor de financiën.

“In 1996 stapte ik samen met huidig voorzitter Luc Janssen in het bestuur van Gold Star Mopertingen”, verduidelijkt hij. “Vijf jaar later fusioneerden we met Rapid Spouwen, maar dat maakte de financiële mogelijkheden niet veel groter. Als twee clubs uit een kerkdorp met duizend inwoners samengaan, ben je nog altijd maar een dorpsclub. Daarom vind ik het een prestatie dat we tot in de tweede amateurklasse geraakten.”

Eind vorig seizoen werden de beperkingen duidelijk: jullie pasten voor deelname aan de eindronde.

Steegen: “Juist, maar als de kans zich opnieuw voordoet, overwegen we zeker om een licentie aan te vragen. Onze structuur staat verder dan vorig jaar en op het vlak van infrastructuur zijn we klaar om stappen te zetten. Zo komt er volgend jaar zeker een nieuwe toegangsweg. Ook financieel zit het goed, onder meer dankzij heel wat nieuwe sponsors, meer toeschouwers en tal van events. Dit weekend, bijvoorbeeld, organiseren we een culinaire avond met 400 couverts.”

Sportief lijken jullie erg afhankelijk van trainer Jan Schoefs, die vrijwel in zijn eentje de transfers doet.

“Jan is tegelijk onze sterkte en zwakte. Als hij morgen vertrekt, dan hebben we een probleem. Hij is constant op zoek naar talent, kent de markt en maakt spelers twee reeksen beter.”

“Hij is een manager naar Engels model, zou je kunnen zeggen. Na het vertrek van onder anderen Voorjans, Wang, Timmermans, Didden, L’Ortye en Kerstenne en het afhaken van Braeken hadden we nog welgeteld vier basisspelers over. Desondanks draaien we weer bovenaan mee, mét attractief voetbal. Als we de voorbije weken niet zoveel punten hadden verloren tegen de staartploegen, dan stonden we nu los op kop.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio