Het is Bradley Wiggins duidelijk menens in zijn nieuwe passie: wat een transformatie

Het is Bradley Wiggins duidelijk menens in zijn nieuwe passie: wat een transformatie

Foto: rr

Bradley Wiggins wil zich in december op de Britse roeikampioenschappen plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. En het is de 37-jarige Brit duidelijk menens: de vijfvoudige olympisch kampioen baanwielrennen onderging een heuse transformatie. Van de afgetrainde atleet die amper vijf jaar geleden de Tour de France won heel wat gewicht en kracht. Met daar nog zijn wilde haardos en tatoeages bij, is hij haast onherkenbaar!

“De zwarte boot zweeft niet! Ochtendsessie gedaan”, zette hij op Instagram.

The black boat don't float! Morning grind done

Een bericht gedeeld door Sir Wiggo (@bradwiggins) op

“Toen ik op wielerpensioen ging, ben ik beginnen te roeien”, vertelde Wiggins eerder al. “Aanvankelijk om in conditie te blijven, maar ik presteerde sterk en train ondertussen zeven dagen op zeven. In december waag ik mijn kans op de Britse kampioenschappen en probeer ik om zo ver mogelijk te geraken. Misschien zit een zesde olympische gouden medaille er ooit wel in. Mijn tijden tonen alvast aan dat ik geen onzin vertel.”

Wiggins kroonde zich in het verleden vijfmaal tot olympisch kampioen. Hij was tweemaal de snelste op de individuele achtervolging in het baanwielrennen (2004 en 2008) en won twee keer de ploegenachtervolging in het baanwielrennen (2008 en 2016). In 2012 voegde de in Gent geboren Brit de individuele olympische tijdrit aan zijn palmares toe. Datzelfde jaar won hij als eerste Brit ooit ook de Ronde van Frankrijk.

Corrigeer