VOETBAL2DE AMATEURSKLASSEFC GULLEGEM-WINKEL SPORT - Wim Vandoorne (FC Gullegem) wil scalp van Winkel

“We zijn na uitschuiver uit op een klinkende revanche”

“We zijn na uitschuiver uit op een klinkende revanche”

Wim Vandoorne heeft zich zijn overstap van Izegem naar Gullegem nog geen seconde beklaagd. Foto: BART VANDENBROUCKE

Gullegem / Wevelgem -

Zondag is er het burenduel FC Gullegem-Winkel Sport. Gullegem is na de offday op Sint-Niklaas tuk op eerherstel en wil na Mandel en Rupel Boom ook de scalp van Winkel.

De wedstrijden tussen Gullegem en Winkel zijn altijd geladen. Zondag zal het niet anders zijn. Beide clubs liggen op wandelafstand van elkaar en komen niet graag als verliezer uit de strijd. Wim Vandoorne, toen met Izegem, vocht meerdere duels uit, weet dat Winkel een moeilijke klant wordt.

“Met Izegem bewaar ik goede en minder goede herinneringen aan Winkel”, zegt de bijna 33-jarige verdediger. “Winkel is en blijft een topploeg. Als je hun namen bekijkt, dan weet je het wel. Daar zitten geen sukkelaars tussen. Dat ze door schorsing Vanfleteren missen? Voor ons geen nadeel, maar er loopt daar nog voldoende talent rond om die aderlating op te vangen.”

Na de opmerkelijke zege tegen Rupel Boom bakte Gullegem het vorige zondag bruin op Sint-Niklaas.

“We zijn onze voorzitter, trainer, supporters en vooral onszelf een klinkende revanche verschuldigd”, maakt Wim Vandoorne een vuist. “Op Sint-Niklaas maakten we een ferme uitschuiver die we alleen kunnen goedmaken door van Winkel te winnen. Op eigen veld zijn we zeker niet kansloos. We hebben uiteraard niet het individuele talent van Rupel Boom en Winkel, maar met de juiste mentaliteit kunnen we van iedereen winnen.”

Warm nest

Wim Vandoorne die gedurende tien seizoenen met veel plezier de rood-zwarte trui van FC Izegem droeg, kreeg geen voorstel om mee te stappen in de nieuwe fusieploeg. Dus koos hij voor Gullegem.

“Ik heb me mijn overstap nog geen seconde beklaagd”, lacht de Wevelgemnaar. “Ik ben in een warm nest terechtgekomen. Het lijkt wel alsof ik hier altijd gespeeld heb. Het bestuur legt geen enkele druk op, maar wij, de trainers en spelers, willen meer. Meedoen voor de prijzen is niet aan ons besteed, maar geregeld een topper kloppen, moet kunnen.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio