voetbal1ste amateurklasselommel - Hamme

Laurens Vermijl weet dat de plaatsen duur zijn: “Aanpassingsperiode was nodig”

Laurens Vermijl weet dat de plaatsen duur zijn: “Aanpassingsperiode was nodig”

Laurens Vermijl Foto: Dick Demey

Lommel -

Met de komst van Hamme hoopt leider Lommel zaterdagavond (20u.) een verlengstuk te breien aan de knappe prestatie in Aalst. “Ik ken die ploeg niet, maar als we spelen zoals vorige week, moeten we ook deze klus kunnen klaren”, maakt aanvaller Laurens Vermijl zich sterk.

Hoewel 11 november staat voor Wapenstilstand, rekent de aanhang van SK erop dat in het Soevereinstadion met scherp geschoten wordt.

“Met slim lopende mensen voorin kan je het elke defensie moeilijk maken”, liet Tom Van Imschoot na de 0-3 in Aalst al verstaan welke strategie hij tegen Hamme voor ogen heeft.

De 20-jarige Laurens Vermijl past sinds enkele weken voorbeeldig in dat plaatje. Na een aanpassingsperiode overtuigde de ex-Genkie de inmiddels vertrokken Vrancken van zijn kunnen en ook Van Imschoot heeft alle vertrouwen in de snelle en behendige schaduwspits.

“Die jongen cijfert zich helemaal weg voor de ploeg”, zwaaide ploegmaat Neven na de winst in Aalst nog even met het wierookvat.

“Het was fijn om dat te horen”, glundert de Perenaar. “Ik heb er trouwens alle begrip voor dat ik aanvankelijk naast de ploeg viel. Wie net uit de beloften komt, heeft nog een heleboel te leren. Vooral de intensiteit van de duels ligt nu veel hoger. Komt daarbij dat Lommel over een heel sterke kern beschikt. Als je speelminuten krijgt, moet je die grijpen, want de concurrentie is en blijft enorm groot.”

Voor Vermijl is de transfer naar SK geen stap in het onbekende. Hij speelde de voorbije drie seizoenen voor Racing Genk, maar kreeg zijn prillere jeugdopleiding ook al in het Lommelse Gestelbos.

“Ik wist wat ik hier kon verwachten”, knikt hij. “In een ambitieus project stappen en werken in een professioneel kader, dat was de uitdaging. Ik had ook heel prettige herinneringen aan de club. Daarom heb ik voor twee jaar getekend, met optie op een derde.”

Is de jonge Vermijl naast het voetbal nog op zoek naar andere uitdagingen?

“Eigenlijk wel”, knikt hij. “Ik wil een opleiding gaan volgen voor personal coach. Om mensen individueel te begeleiden, die gezond willen leven en sporten. Maar op dit moment is dat nog toekomstmuziek en richt ik het vizier volledig op onze volgende opdracht: Hamme dus.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio