Actrice Katrin snapt het concept niet helemaal tijdens ‘De Slimste Mens’: “Waar is mijn tekst?”

Actrice Katrin snapt het concept niet helemaal tijdens ‘De Slimste Mens’: “Waar is mijn tekst?”

Amerikakenner Björn Soenens wist hoe hij woensdag zijn kennis moest etaleren en speelde Bill Barberis onverbiddelijk naar huis. De VRT-journalist hoopt opnieuw een zitje in de volgende aflevering te verzilveren. Maar dan zal hij wel twee sterke vrouwelijke kandidaten zien te verschalken: atlete Élodie en nieuwkomer Katrin Lohmann zijn klaar om zich van hun beste kant te laten zien.

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

LEES OOK. Élodie en Björn Soenens onthullen waar ze tattoos hebben in ‘De Slimste Mens’

Wie was de nieuwkomer?

Katrin Lohmann, de actrice uit ‘Beau Séjour’ en ‘Callboys’, zal het opnemen tegen Élodie en Björn. Haar kansen schat ze maar laag in, want de actrice is opgegroeid in Duitsland. “Ik ken echt niets van België”, bekent ze. “Dat kan een probleem worden...”

Ze had zelfs nachtmerries over haar deelname aan ‘De Slimste Mens’. “Ja, ik wist echt niks. Echt geen enkel antwoord. En ik dacht: oh, maar zo lang ik er nog mooi uitzie... Maar dat was ook niet”, lacht ze. De actrice begrijpt het concept van de quiz nog niet zo goed en wil de inleidende teksten van Erik zelf beantwoorden. “Ik denk de hele tijd: ‘Wat is mijn tekst?’ Dit is echt heel raar zo’n tv-show.”

Wie zetelde in de jury?

Ex-K3’tje Karen Damen komt in de jury naast komiek Jonas Geirnaert te zitten. Een combinatie die zorgt voor heel wat droge humor. Elke aflevering polst Erik even naar hun verwachtingen over de kandidaten. Deze keer krijgen ook de deelnemers die vraag. Katrin antwoordt meteen oprecht: “Ik hoop dat jullie grappig zijn!”

Actrice Katrin snapt het concept niet helemaal tijdens ‘De Slimste Mens’: “Waar is mijn tekst?”
Foto: VIER

Wie deed de temperatuur het meeste stijgen?

Elodie en haar botten worden bijna een nieuwe rubriek in De Slimste Mens. Met enorme lange botten is ze klaar om de show te stelen, waardoor Björn zijn oranje schoenen in het niets vallen. Maar Élodie haar schoenen lenen, dat is de journalist niet van plan. “Om garnalen te vissen zou ik dat misschien aandoen”, lacht Soenens. “Dat is de enige kans om die aan te doen.”

Welke oude koeien werden uit de gracht gehaald?

Met Karen Damen in de jury mag één verwijzing naar haar tijd als K3’tje in de armen van Studio 100-baas Gert Verhulst natuurlijk niet ontbreken...

Video: VIER

Welke mop van de jury ging er de mist in?

Jonas deed zijn uiterste best om de kijkers en de deelnemers te entertainen met zijn typische wist-je-datjes. Het was de enthousiaste en oprechte Katrin die echter met het lachsalvo ging lopen.

Video: VIER

Welke tip van Erik was het meest waardeloos?

Niets nieuws onder de zon(nebril): de tips van Erik zijn waardeloos. Daarbovenop is er ook nog veel werk aan zijn uitspraak. Gelukkig kan de welbespraakte Jonas de radeloze quizmaster helpen.

Video: VIER

Wie was voor minstens één dag De Slimste Mens Ter Wereld?

Het zat Elodie niet mee. Na de puzzelronde eindigde de deelneemster op 26 seconden, terwijl de anderen meer dan 200 punten op hun teller hadden staan. Ze dacht zichzelf nog terug te kunnen opwerken met een heel sterke fotoronde, maar ook Katrin kon met een aanstekelijk enthousiasme alle antwoorden opnoemen en ook Björn volgde een feilloos parcours. De Amerikakenner kon bijna alle resterende antwoorden van zijn medespelers nog invullen, wat hem een straffe score en de titel opleverde. De eindstand voor de finale: Katrin (347), Björn (537) en Élodie (186).

Hoe verliep de finale?

Het gas enorm groot tussen Élodie en Katrin, maar de atlete wist in een laatste sprint alles nog tot op een gelijk niveau te krijgen. Vanaf toen werd het spannend. ‘The Ramones’ zorgden niet voor de laatste trefwoorden, maar de mythe van Icarus wel. Élodie vond er twee en zei “stop” in de hoop dat Katrin geen enkel woord meer wist.

Exit: Élodie.

Wie zien we maandag?

Aangekondigd als een goedlachse acteur, mogen we maandag Filip Peeters in ‘De Slimste Mens’ verwachten. Hij is bekend van onder andere ‘Salamander’, ‘Recht op Recht’, ‘Loft’ en ‘De Hel van Tanger’.

Actrice Katrin snapt het concept niet helemaal tijdens ‘De Slimste Mens’: “Waar is mijn tekst?”
Foto: VIER
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees