Loopt in Gent een serieboomzager rond? “Dit moet stoppen”

Vlnr: een omgezaagde boom in de Sint-Denijslaan, in de Ganzendries en aan de Kantienberg. Foto: if/fvv/bst

Gent -

Bij het Sint-Pietersstation zijn twee jonge, gezonde bomen omgezaagd. Zomaar, door vandalen. Twee weken geleden werd ook op de Kantienberg al een gezonde boom omgelegd. Zit Gent met een seriezager? “Neen, het was een copycat”, zegt de Stad.

Van bomen blijf je af. Daar lijkt iedereen het over eens. Toch duikt voor de tweede keer in twee weken een geval van flagrant boomvandalisme op. In de Sint-Denijslaan en in Ganzendries, twee straten achter het Sint-Pietersstation, zijn twee gezonde bomen omgezaagd.

Loopt in Gent een serieboomzager rond? “Dit moet stoppen”
Het eerste slachtoffer viel op de Kantienberg. Foto: bst, if, fvv

In beide gevallen werd de stam doorgezaagd en de boom gewoon ernaast achtergelaten. In beide gevallen ging het om bomen die enkele jaren oud waren, maar voorts volledig gezond. Duidelijk niet het werk van de Groendienst.

Seriezager?

De politie maakte gisteren van beide incidenten een proces-verbaal voor vandalisme op, tegen onbekenden. Twee weken geleden zaagde een onbekende vandaal al een gezonde boom om op de Kantienberg, in de Overpoortbuurt. Ook daarvan werd een pv opgemaakt, maar de dader is niet gevonden.

Loopt in Gent een serieboomzager rond? “Dit moet stoppen”
Ook in de Sint-Denijslaan is een gezonde boom geveld. Foto: if

Zitten we met een seriële boomzager in Gent? “Neen, het gaat hier duidelijk om een na-aper”, zegt Rudy Coddens, SP.A-schepen voor Openbaar Groen. “Deze twee bomen zijn op een andere manier omgezaagd dan die op de Kantienberg. Daaraan zien we dat het niet om dezelfde dader gaat.”

Schadeclaim

Mogelijk gaat het om een studentengrap, maar daar zijn geen bewijzen voor. Het vandalisme wekt hoe dan ook boze reacties in het stadhuis. “Ik roep de Gentenaars op om alert te zijn en de politie te bellen als ze iets zien”, zegt Coddens. “Dit moet stoppen. Als we de daders vinden, zullen we van hen een stevige schadeclaim eisen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees