Vrachtwagenchauffeur opgepakt die fietser (55) aanreed en vervolgens wegvluchtte

Vrachtwagenchauffeur opgepakt die fietser (55) aanreed en vervolgens wegvluchtte

Foto: DvH

Gent / Lanaken -

Een fietser van 55 jaar oud is vrijdagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding in Gent. De man werd aangereden door de bestuurder van een lichte vrachtwagen, die vervolgens wegvluchtte. De vrachtwagenbestuurder kon geïdentificeerd worden en werd opgepakt.

Het ongeval gebeurde vrijdagochtend rond 7.50 uur aan het kruispunt van de Peperstraat en de Hoogstraat in Gent, zegt het parket van Oost-Vlaanderen. Een man op de fiets kwam van het centrum toen hij werd aangereden door een lichte vrachtwagen die uit de andere richting kwam. 

Na het ongeval reed de bestuurder van vrachtwagen gewoon door. “We hebben een speciaal team samengesteld binnen onze verkeersdienst”, zegt woordvoerder Matto Langeraert van de politie. Onder andere via camerabeelden wordt geprobeerd de aanrijder op te sporen. De man kon ondertussen opgespoord worden. Hij werd op de parking van de E17 in Kalken gearresteerd. Het gaat om een 26-jarige man uit Lanaken. Hij wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het parket vraagt zijn aanhouding.

De fietser, een man van 55 jaar oud, werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeer in levengevaar. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. 

Corrigeer

NIEUWS