Willy Naessens krijgt in beroep mildere straf voor snelheidsovertreding

Willy Naessens krijgt in beroep mildere straf voor snelheidsovertreding

Willy Naessens. Foto: © VIER / Tim De Backer

Brugge -

De Brugse correctionele rechtbank heeft Willy Naessens (78) in beroep veroordeeld tot 180 euro boete en acht dagen rijverbod voor overdreven snelheid. De ondernemer wilde zich vooral verontschuldigen omdat hij voor de politierechtbank ongewild verstek had laten gaan. In eerste aanleg kreeg Naessens nog vijftien dagen rijverbod.

Op 15 juni 2016 werd de Bentley van Willy Naessens geflitst op de N49 richting Knokke. De man uit Wortegem-Petegem reed ter hoogte van Damme aan een gecorrigeerde snelheid van 94 kilometer per uur. Op die plaats was 50 kilometer per uur de toegelaten maximumsnelheid. De bouwondernemer kwam op 27 februari niet opdagen voor zijn proces voor de politierechtbank. Naessens werd bij verstek veroordeeld tot een geldboete van 180 euro en een rijverbod van vijftien dagen.

De ondernemer vernam de veroordeling via de pers. “Dat vond hij niet leuk, want hij wist van die zaak helemaal niets af. Vooral op dat verstek werd hij aangesproken, terwijl hij wél respect heeft voor de rechtbank”, aldus meester Johan Delmulle. De verdediging merkte op dat Naessens nog steeds 50.000 kilometer per jaar rijdt, maar amper drie veroordelingen opliep. Meester Delmulle vroeg met succes om het rijverbod tot acht dagen te beperken.

Naessens zelf legde uit dat de postbode al zijn post in de brievenbus van het bedrijf deponeert. De deurwaarder stak de dagvaarding echter in de brievenbus van zijn woning, aan de overkant van de straat. “Ik heb eigenlijk gewoon beroep aangetekend om me voor mijn afwezigheid van de vorige keer te komen verontschuldigen. Het is mij niet om de straf te doen”, aldus Naessens.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees