Dader Gents vluchtmisdrijf opgepakt, slachtoffer kritiek

Dader Gents vluchtmisdrijf opgepakt, slachtoffer kritiek

Foto: DVH

Gent / Lanaken -

De chauffeur die vanochtend iets voor 8 uur een 55-jarige fietser uit Gent aanreed in de Hoogstraat en levensgevaarlijk verwondde, is door de politie opgepakt op de parking aan de E17 in Kalken.

Het gaat om een 26-jarige man uit het Limburgse Lanaken. Hij had vanochtend met zijn bestelwagen een 55-jarige Gentenaar aangereden toen hij vanuit de richting van de Duizend Vuren in de Hoogstraat reed en daar ter hoogte van het kruispunt met de Peperstraat de fietser van de weg maaide die uit de andere richting kwam.

De Gentenaar had een bezoek gebracht aan de Vrijdagmarkt en kwam op zijn fiets uit de richting van de Poel. Volgens getuigen werd de fietser frontaal aangereden. De klap was ongemeen hevig want de fiets werd in twee stukken gebroken.

Dader Gents vluchtmisdrijf opgepakt, slachtoffer kritiek
Het ongeval gebeurde op de hoek van de Peperstraat en de Hoogstraat. Foto: DVH

Toch reed de aanrijder door. Camerabeelden zorgden ervoor dat een precieze beschrijving kon worden doorgegeven van de bestelwagen. Politiemensen slaagden erin de man te lokaliseren op de snelwegparking van de E17 in Kalken. “Het is niet zo dat hij zelf contact nam met de politie”, benadrukt An Schoonjans van het Gentse parket.

De man die vluchtmisdrijf pleegde is een 26-jarige uit Lanaken. Hij verschijnt binnen de 24 uur voor de onderzoeksrechter, het parket vraagt zijn aanhouding.

Dader Gents vluchtmisdrijf opgepakt, slachtoffer kritiek
De klap was ongemeen hevig en brak de fiets in twee stukken Foto: DVH

“Het slachtoffer bevindt zich in kritieke toestand”, gaf het parket omstreeks 13u30 nog mee.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees