ISIS slaat terug en herovert helft van stad waar het donderdag uit verdreven werd

ISIS slaat terug en herovert helft van stad waar het donderdag uit verdreven werd

Syriërs proberen weg te vluchten uit Al-Bu Kamal. Foto: Photo News

Terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS) heeft vrijdag de helft van de stad Al-Bu Kamal heroverd op de troepen van het Syrische regime, zegt het Syrisch observatorium voor de mensenrechten. De stad ligt in het oosten van het land, aan de grens met Irak.

De rebellen verdreven het leger en de geallieerde troepen terug uit wijken in het noorden, noordoosten en noordwesten van de stad, nadat ze donderdag zelf uit stad verjaagd waren. Het regime en ISIS vechten in de olierijke provincie Deir ez-Zor een hevige strijd ui, zegt het observatorium, dat verder geen details geeft over slachtoffers.

De tegenaanval van vrijdag moet aan de buitenwereld duidelijk maken dat de terreurgroep niet dood en begraven is nadat het in de laatste weken zware verliezen heeft geleden in zowel Syrië als Irak.

De stad in het oosten van Syrië is van groot strategisch belang voor IS omdat ze de verbinding vormt met enkel gebieden die de terreurorganisatie nog onder controle heeft in Irak. Het is overigens de enige stad die ISIS in Syrië nog controleert, weet het Observatorium.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees