Mode

TREND. De minirok mag weer, ook in de winter

TREND. De minirok mag weer, ook in de winter

Adriana Lima, Alicia Vikander, Rihanna

De zomer was van de maxirokken, maar in de winter kan mini weer. Neen, er hoeven zelfs geen kousen onder. Het Franse modehuis Saint Laurent stuurde modellen in een ultrakort rokje en met blote benen op de catwalk en daar nemen de sterren een voorbeeld aan.

Van topmodel Adriana Lima tot actrice Alicia Vikander en zangeres Rihanna: in Hollywood is de minirok alomtegenwoordig. Eén kledingstuk ontbreekt echter: een panty. Beroemde dames laten de benen zien en combineren het kledingstuk graag met een opvallende schoen.

Qua materiaal zijn er geen voorschriften: leer kan, denim of velours ook, net als glanzend vinyl. Combineer met een oversized rolkraagtrui of een sweater, of draag de minirok met een hele hoge taille en een kort truitje.

TREND. De minirok mag weer, ook in de winter
Modellen tonen de wintercollectie van Saint Laurent Foto: Catwalkpictures

Met een strak bovenstuk wordt de look iets gewaagder, zoals gezien bij Adriana Lima. Zeker als je voor een lederen rok gaat. Probeer de aansluitende top in dat geval braaf te houden. Onthoud de gouden regel: een kort rokje gaat niet samen met een diep decolleté.

TREND. De minirok mag weer, ook in de winter

Wil je de minirok toch dragen in het échte leven (lees: niet in het warme LA en zonder privé-chauffeur om je voor elke deur af te zetten), kan je hem -in tegenstelling tot de midi-rok- wel met panty’s dragen. Ga voor dikke, ontransparante exemplaren, zeker als je ze de rok combineert met laarzen. Pumps onder een minirok kunnen, maar voor een beetje attitude is het beter te combineren met brede laarzen, stoere boots of sneakers.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees