Lommelaar moet vrezen voor 10 jaar cel na wurgpoging

Lommelaar moet vrezen voor 10 jaar cel na wurgpoging
Lommel / Hasselt -

In de Hasseltse correctionele rechtbank is vrijdag 10 jaar cel gevorderd tegen een 54-jarige Lommelaar voor een wurgpoging bij zijn vriendin en omdat hij een buurvrouw terroriseerde. Daarnaast waren er nog diverse andere betichtingen waarvoor de man zich moest verantwoorden.

Zo zou hij de vrouwen onder druk gezet hebben om bankrekeningen te openen waarna zijn broer vanuit de gevangenis er geld op kon storten. Duidelijkheid over de reden was er evenwel niet, want een andere theorie had het dat de man onder budgetbeheer stond bij het OCMW en zo alsnog aan zijn centen kon.

Daarnaast verdenkt het openbaar ministerie hem ervan anderen aan te zetten tot drugsgebruik en had de verdachte ook een drughandel opgezet. “De verdachte is iemand die zijn buren terroriseert en zich agressief gedraagt, zeker als hij cocaïne genomen heeft”, luidde de omschrijving van de man.

Het zwaarste feit waarvan hij verdacht wordt, is de wurgpoging van zijn vriendin op 13 april 2017. Hij drong haar woning binnen, pakte de riem van haar jas en deed die rond haar nek. De betichte riep dat hij de vrouw zou vermoorden waarna ze al snel het bewustzijn verloor. Uiteindelijk kwam ze bij en wist ze op hem in te praten. “Poging doodslag”, aldus de procureur die 10 jaar vorderde. Zijn advocaat ontkende de wurging. “Voor diefstallen en drugs is hij vroeger meermaals veroordeeld, maar nog nooit voor geweld. Ook nu niet”. Hij opperde om een straf van vijf jaar, waarvan de helft met uitstel op voorwaarden dat de man zich voor zijn drugsprobleem laat behandelen en uit de buurt van de twee vrouwen blijft.

Vonnis op 8 december.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio