Proces moeder Virginie Claes vervolgt op 20 april

Proces moeder Virginie Claes vervolgt op 20 april
Hasselt -

Op 20 april krijgt V. D. (61), de moeder van de gewezen Miss België Virginie Claes, te horen welke straf het openbaar ministerie tegen haar vordert. Dat zijn alle partijen vrijdag overeengekomen in de Hasseltse correctionele rechtbank tijdens een agendazitting.

De verdachte daagde niet op en liet zich vertegenwoordigen door haar advocaten Luk Delbrouck en Anne-Catherine Gielen . V. D. had op 15 juni vorig jaar haar man (62) met een mes in de borststreek gestoken tijdens een dronkenmansruzie en moet zich nu verantwoorden voor poging doodslag.

Het slachtoffer heeft veel geluk gehad en mocht na een week het ziekenhuis verlaten. De twee vormen intussen weer een koppel. “Alles gaat goed met mijn ouders. Ze zijn nog samen en dat is nooit anders geweest”, liet Virginie Claes eerder al weten.

Voor het proces wordt twee uur uitgetrokken. De verdediging hoopt om de zaak in de raadkamer of achter gesloten deuren te kunnen behandelen om het sociale en professionele leven van de verdachte, een tandarts, niet nog meer schade te berokkenen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio