Vrouw van Bart De Pauw: “Ik ken mijn man en ik vertrouw hem”

Vrouw van Bart De Pauw: “Ik ken mijn man en ik vertrouw hem”

Bart De Pauw. Foto: Jimmy Kets

Inès De Vos, niet alleen de echtgenote van Bart De Pauw maar ook algemeen zaakvoerder van zijn productiehuis Koeken Troef!, heeft kort gereageerd over de beschuldigingen aan het adres van haar man. “Ik vertrouw hem, meer wil ik daar niet over kwijt”, zegt ze in een mail aan onze redactie.

LEES OOK. Bart De Pauw overweegt juridische stappen tegen de VRT: “Waar halen ze het recht om al die dingen rond te spuien?”

De Vos verklaart in een korte e-mail dat ze achter haar echtgenoot blijft staan. “Bart is de mediafiguur, ik niet. Ik heb er altijd voor gekozen om op de achtergrond te blijven en ons gezin en de kinderen uit de media te houden. Ook vandaag ben ik ervan overtuigd dat dit het beste is voor ons gezin.”

De reactie komt er een dag nadat Bart De Pauw door de VRT ontslagen werd na meerdere klachten over grensoverschrijdend gedrag. Maar Ines De Vos blijft haar man steunen. “Natuurlijk sta ik achter mijn man, ik ken hem, ik vertrouw hem en verder wil daar niet over uitweiden.”

Op dit moment is echter nog niet duidelijk wat dat betekent voor de verdere samenwerking tussen de openbare omroep en Koeken Troef!.

“Ik begrijp dat u mij de vraag stelt in mijn hoedanigheid van zaakvoerder van Koeken Troef”, schrijft De Vos. “Dat het productiehuis hiervan gevolgen zal ondervinden, is wel duidelijk. Maar op dit ogenblik zijn we meer bezig met de storm waar wij en onze medewerkers door moeten, dan de gevolgen op te lijsten. We hebben juridisch advies ingewonnen en beraden ons over de toekomst”, luidt het nog.

“Niet één, maar honderden sms’jes”

Eerder op de dag had de CEO van de VRT, Paul Lembrechts, de beslissing van de openbare omroep nog verdedigd. “Het ging niet om één sms’je, maar honderden. Met seksuele en pornografische uitspraken. Sinds de onthulling donderdagavond kregen we zelfs nog een melding binnen.”

LEES OOK. Actrices getuigen: “Maandenlang sms’te hij, bijna elke nacht: ik wil met u naar bed”

Lembrechts wil de deur wel openlaten om via een constructieve dialoog na te gaan welke de mogelijkheden zijn voor verdere samenwerking tussen de VRT en Koeken Troef! “op een manier die voor alle partijen aanvaardbaar is”.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees