Hilde van Mieghem getuigt: “Ik ken slachtoffers. Zij zijn bang, willen onderduiken en slapen niet”

Actrice en regisseuse Hilde Van Mieghem kent naar eigen zeggen slachtoffers die te maken kregen met het grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw. Dat zegt ze aan VRT NWS. “Neen ik ben niet geschrokken”, klink het.

“De feiten die ik ken zijn ver voorbij de grens. De slachtoffers zijn bang en willen het liefst van al onderduiken”, zegt ze aan VRT NWS.

De regisseuse bond de kat aan de bel tijdens een uitzending van “Alleen Elvis blijft Bestaan”. Daarin stelde ze, in de nasleep van de Weinstein-affaire, dat ook bij ons ook gevallen zijn van ernstig grensoverschrijdend gedrag. Ze noemde toen echter geen namen. Nu verduidelijkt ze dat ze het wel degelijk had over Bart De Pauw.

LEES MEER. Vrouw van Bart De Pauw: “Ik ken mijn man en ik vertrouw hem”

Naar eigen zeggen kent ze verschillende slachtoffers. “Ik heb vandaag met enkele onder hen contact gehad. Zij beleven nu slapeloze nachten. Ze zijn bang en dat snap ik ook. Ik ben ook bang, want dit kan zo als een boemerang terugkomen. Ik ken dat spelletje. Het liefst van al willen ze onderduiken en niets met de zaak te maken hebben”, aldus nog van Mieghem aan VRT NWS.

Hilde van Mieghem getuigt: “Ik ken slachtoffers. Zij zijn bang, willen onderduiken en slapen niet”
Foto: carlo coppejans

LEES OOK.Bart De Pauw overweegt juridische stappen tegen de VRT: “Waar halen ze het recht om al die dingen rond te spuien?”

Voorts benadrukt Van Mieghem nog dat ze niets heeft tegen “flirten of seksueel getinte sms’jes”, maar dat de feiten die zij kent zijn van de orde zijn dat ze “heel duidelijk kan zeggen dat het voorbij de grens was. Als mensen blijven doorgaan als er duidelijk ‘neen’ is gezegd, dan is er sprake van grensoverschrijdend gedrag.”

Bedolven onder de ranzige tweets

Kort na haar uitspraken kreeg de actrice af te rekenen met een barrage aan kritische en soms regelrechte haat-tweets. “Hoeveel venten zou zij binnen gedaan hebben om te komen waar ze nu staat?”, schrijft een twitteraar.

“Al die heisa over wat smsen. Triestige wereld waarin wij leven. Al die vrouwen die hun geld of hun carriere te danken hebben aan hun lichaam”, schrijft een andere.

De actrice reageerde door de tweets te retweeten of door ze te citeren met #metoo.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees