Track World Cup: brons voor Jolien D’hoore, Belgisch record in ploegenachtervolging

Track World Cup: brons voor Jolien D’hoore, Belgisch record in ploegenachtervolging

Jolien D’hoore behaalde een bronzen medaille in de scratch. Wereldkampioene Rachele Barbieri schreef dat nummer op haar naam. Bij de mannen strandde Moreno De Pauw op een achtste plaats in de scratch. Jennifer Valente klopte wereldkampioene Katie Archibald in omnium, Lotte Kopecky werd tiende. Het Belgisch kwartet Kenny De Ketele, Gerben Thijssen, Sasha Weemaes en Robbe Ghys, achtste in de kwalificaties, verraste in zeer aangename zin in de reeksen van de ploegenachtervolging.

De Italiaanse Barbieri haalde het nipt voor Yang en D’hoore, die na de vijfde plaats in Pruszkow, nu brons pakte.

 

 

Moreno De Puw reed een attente koers, maar moest met de achtste plaats tevreden zijn in de scratch. De Kazak Nikita Panessenko, die vorige week in Pruszkow de puntenkoers won, pakte goud voor Jonathan Mould en Wim Stroetinga.

 

 

 

 

Jennifer Valente klopt wereldkampioene Katie Archibald in omnium, Lotte Kopecky tiende

Na een beklijvende strijd tot op de streep haalde de Amerikaanse Jennifer Valente, de opvolger van Sarah Hammer, het van de Britse wereldkampioene Katie Archibald.

De Deense Amalie Dideriksen eindigde derde. Lotte Kopecky moest met de tiende plaats tevreden zijn. Valente leidt in de Track World Cup met 950 punten voor Dideriksen (800), de Francaise Berthon (700) en Kopecky (575).

 

 

Nieuw BR

Sasha Weemaes, die de trein opgang trok, Kenny De Ketele, Gerben Thijssen en Robbe Ghys, die Lindsay De Vylder verving, realiseerden de vijfde tijd.

De 3.59.329. is een gevoelige verbetering van het Belgische record dat op het WK in Hong Kong werd gevestigd en op 3.59.951. stond. De Britten strijden tegen de Denen voor het goud. Frankrijk, regerend Europees kampioen, neemt het tegen Team KGF, drie jonge Britten, op voor het brons.

"Soms verwacht men veel te veel van ons", zegt Gerben Thijssen (19). "In Pruszkow reden we 4.03., in de kwalificaties in Manchester 4.01.868. Op een ogenblik dat niemand dacht dat het kon, hebben we verrassend uitgepakt. We reden 2 minuten en vijf seconden sneller. Vergeet niet dat we met Sasha Weemaes (19), Robbe Ghys (20), Lindsay De Vylder (22), Moreno De Pauw (26), locomotief Kenny De Ketele (32) en mezelf over een zeer jong team beschikken. Naar mijn gevoel zit er nog progressie in."

Pluspunt is naar ons gevoel de ruimere kern waaruit pistecoach Peter Pieters kan putten. Lindsay De Vylder werkte de kwalificaties af. Robbe Ghys werd ingepast in de reeksen. Moreno De Pauw, die de scratch reed, had men nog achter de hand. Niet toevallig kon Ghys in de slotronde het tempo nog optrekken. De magische grens van vier minuten werd opnieuw doorbroken. Ooit was het een verre droom, vanaf nu kan het de regelmaat zelf worden.   

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.