Geschrokken Tom Lenaerts hoopt “dat de mist boven deze verhitte situatie snel optrekt”

Geschrokken Tom Lenaerts hoopt “dat de mist boven deze verhitte situatie snel optrekt”

Collega-televisiemaker en goede vriend van Bart De Pauw, Tom Lenaerts heeft voor het eerst gereageerd . Hij stelt geschrokken te zijn en hoopt “dat de mist boven deze verhitte situatie snel optrekt”. Overigens benadrukt hij dat alle betrokken partijen recht hebben op sereniteit.

Tom Lenaerts, al 25 jaar bevriend met Bart De Pauw, zegt dat hij “verschrikkelijk geschrokken” is over de berichten rond Bart De Pauw. “Van de Bart die ik al zo lang ken, kan ik mij onmogelijk inbeelden dat hij andere mensen opzettelijk zou willen kwetsen”, zegt hij in een schriftelijke reactie.

LEES MEER.Hilde van Mieghem getuigt: “Ik ken slachtoffers. Zij zijn bang, willen onderduiken en slapen niet”

“Bart De Pauw en ik kennen elkaar meer dan vijfentwintig jaar en we zijn al even lang goede vrienden. Tegelijk besef ik dat de VRT niet het bedrijf is om zulke ingrijpende beslissingen licht of op basis van geruchten te nemen”, zegt Lenaerts. “Daarom hoop ik vandaag in de eerste plaats dat de mist boven deze verhitte situatie snel optrekt. Wat de feiten en hun gevolgen ook mogen zijn, alle betrokken partijen hebben recht op een zo sereen mogelijke sfeer om ze te behandelen.”

CEO VRT VERDEDIGT BESLISSING. “Bart De Pauw gebruikte soms andere simkaarten, om alles in het verborgene te kunnen houden”

“Als vriend van Bart leef ik mee met de situatie waarin zijn gezin momenteel zit”, gaat hij verder. “Daarmee wil ik niets afdingen op de pijn die mensen ervaren in situaties waar bepaalde grenzen werden overschreden, of op hun recht om daar in een veilig klimaat over te spreken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees