Stromae vertelt in openhartig interview hoe hij er niet meer geweest zou zijn zonder zijn broer

Stromae vertelt in openhartig interview hoe hij er niet meer geweest zou zijn zonder zijn broer

Foto: ISOPIX

“Mijn broer heeft mijn leven gered.” Dat vertelde de Belgische muzikant Stromae tijdens een reportage op de Franse televisiezender France Ô. Tijdens de documentaire vertelt de ‘Formidable’-zanger over de moeilijke periode die hij doormaakte, waarin hij ook muzikaal uit de schijnwerpers verdween.

In 2015 kregen de fans van Stromae verschrikkelijk nieuws te horen. De muzikant en producer zette zijn tournee stop, om te kunnen genezen van vervelende bijverschijnselen van malariapillen Lariam die hij nam. De negatieve effecten daarvan wegen nog door tot op de dag van vandaag. Over dat onderwerp maakte France Ô een documentaire met de titel ‘Malaria Business’, gedraaid door Bernard Crutzen en verteld door de bekende actrice Juliette Binoche.

“Ik was gestresseerd, ik was uitgeblust”

Stromae, of ook wel Paul Van Haver, vertrouwt de camera daarin toe hoe hij trachtte te overleven in 2015. “Ik moest toen malariapillen nemen, omdat ik een Afrikaanse tournee aan het doen was. Maar ik was zo gestresseerd, zo uitgeput. Oké, dat zat er wellicht al een tijdje aan te komen, maar dat geneesmiddel was de versneller. Tijdens de concerten besefte ik niet, dan voel je die terugslag niet. Maar uiteindelijk word je paranoia”, legt hij uit.

De muzikant is dan ook vol lof voor zijn entourage, die hem hielp om te begrijpen dat er iets heel ernstigs aan het gebeuren was. Voor zijn jongere broer, Luc Junior Tam, die tevens ook zijn manager was, gaf de zin om te leven terug. “Mijn broer heeft bij mij de klik gemaakt. Hij vertelde me het ook altijd wanneer ik onterecht paranoia was. En ik denk, als hij er niet geweest was, dat ik die ene nacht zonder twijfel zelfmoord had proberen plegen. Dat is zeker. Ik wik en weeg mijn woorden, ik meen het. Maar als hij er niet was geweest toen, dan zou ik hier waarschijnlijk niet met jullie aan het praten geweest zijn.”

De volledige documentaire zal pas integraal te zien zijn op 29 november via France Ô. Met deze beelden komt de opmerkelijke bekentenis van Stromae toch al in beeld:

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees