VRT CEO snoeihard voor Bart De Pauw: “Hij zou beter een knieval doen in plaats van ontkenningsgedrag te vertonen”

VRT CEO snoeihard voor Bart De Pauw: “Hij zou beter een knieval doen in plaats van ontkenningsgedrag te vertonen”

Paul Lembrechts, de CEO van VRT, zegt in Terzake dat hij het een “bijzonder mooie geste zou vinden naar de slachtoffers, mocht Bart De Pauw echt zijn excuses aanbieden voor wat zich de voorbije jaren heeft voorgedaan”. Eerder vandaag stelde De Pauw dat hij “is opgepakt en opgehangen zonder verhoor”.

“Mijn advies zou vandaag zijn - en ik denk dat dat een bijzonder mooie geste zou zijn naar de slachtoffers toe moest Bart De Pauw in plaats van een continu ontkenningsgedrag te vertonen, misschien een keer een knieval doet en echt zijn excuses aanbiedt voor wat er zich heeft voorgedaan de voorbije jaren.”

Overigens gaf de CEO meer tekst en uitleg bij de beslissing van VRT en herhaalde dat hier niet over één nacht ijs is gegaan. Volgens hem waren de feiten “voldoende ernstig en erg voor de betrokkenen die het hebben meegemaakt”.

LEES OOK. “Maandenlang sms’te hij, bijna elke nacht: ik wil met u naar bed”

De feiten in kwestie waren van “die aard dat wij als VRT - een huis van vertrouwen - dat wij dat vertrouwen hoog willen houden. Als dat vertrouwen door iemand op die manier geschaad wordt, heb ik geen andere keuze dan daar tegen op te treden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees