Soldaat die volgens Trump “wist waar hij aan begon” stierf een gruwelijke dood

Soldaat die volgens Trump “wist waar hij aan begon” stierf een gruwelijke dood

Sergeant La David Johnson. Foto: reuters

“Hij wist toch waar hij aan begon.” De Amerikaanse president Donald Trump kwam enkele weken geleden in opspraak door de “ongevoelige” manier waarop hij de weduwe van een gesneuvelde soldaat had proberen te troosten. Nu blijkt dat die soldaat, La David Johnson, op een gruwelijke manier om het leven werd gebracht door militanten van terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS).

De 25-jarige sergeant La David Johnson uit Miami Gardens (Florida) kwam begin oktober samen met drie andere Amerikanen om het leven in Niger tijdens een hinderlaag van Boko Haram en aan ISIS gelinkte extremisten. Uit nieuwe onthullingen blijkt dat hij een gruwelijke dood is gestorven: zijn handen waren vastgebonden en hij was door het hoofd geschoten. “Alles wijst erop dat hij gevangen genomen is door ISIS-militanten die hem vervolgens gemarteld en geëxecuteerd hebben”, luidt het in Amerikaanse media.

“Enkele kinderen die het vee aan het verzorgen waren vonden het lichaam van de soldaat op 6 oktober (twee dagen na de dodelijke hinderlaag waarin de soldaten om het leven kwamen, nvdr.)”, getuigt de lokale landbouwer Adamou Boubacar. “Ze zijn het vervolgens aan mij komen melden. Ik heb de ordediensten meteen verwittigd.”

Boubacar heeft het lichaam ook zien liggen. “Ze hadden zijn kleren gestolen, hij droeg alleen nog kousen. Zijn lichaam was duidelijk mishandeld en hij was door het hoofd geschoten”, verklaart de man aan Washington Post.

Het Amerikaanse Pentagon onderzoekt momenteel nog hoe de soldaten in de hinderlaag terechtgekomen zijn. Volgens sommige critici geeft het leger niet voldoende of tegenstrijdige informatie over wat er die dag gebeurd is. Het Amerikaanse leger is aanwezig in Niger om de lokale regeringstroepen te helpen in de strijd tegen Boko Haram, ISIS en al-Qaeda.

De dood van La David Johnson kwam de voorbije weken uitvoerig in het nieuws. Zo moest president Donald Trump heel wat kritiek verwerken voor zijn telefoontje aan weduwe Myeshia Johnson. “Hij wist toch waar hij aan begon, maar ja, het verlies kan misschien nog pijn doen”, zou Trump gezegd hebben tijdens een gesprek terwijl de weduwe onderweg was naar de luchthaven, waar ze geconfronteerd zou worden met de doodskist van haar overleden echtgenoot.

LEES OOK. Stafchef verdedigt Trump: “Iemand die nooit vocht, kan zich niet inbeelden hoe dat telefoontje te plegen”

Soldaat die volgens Trump “wist waar hij aan begon” stierf een gruwelijke dood
Myeshia Johnson tijdens een herdenkingsplechtigheid voor haar echtgenoot. Foto: Photo News
Soldaat die volgens Trump “wist waar hij aan begon” stierf een gruwelijke dood
Foto: AP
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S