Buitenlandse pers in koor: “De verdediging van de Rode Duivels heeft afgezien tegen Lozano”

Buitenlandse pers in koor: “De verdediging van de Rode Duivels heeft afgezien tegen Lozano”

Foto: AFP

De Rode Duivels speelden vrijdag in de oefeninterland tegen Mexico 3-3 gelijk. Romelu Lukaku schoot zich met twee goals de geschiedenisboeken in, hij is nu gedeeld topschutter aller tijden voor de nationale ploeg. Maar daarnaast stal Hirving Lozano de show. De Mexicaanse winger trof eveneens twee keer raak en deed de Rode Duivels veel pijn. Dat zagen ze ook in het buitenland.

Lees ook:Martinez: “Wedstrijd waar we veel uit hebben geleerd”

In Nederland werd de knalprestatie van Lozano van nabij gevolgd. De Mexicaan is als een wervelwind begonnen aan het seizoen bij PSV. Hij bezorgde vrijdag Laurent Ciman kopzorgen. “Het duel was een spektakelstuk, waarin PSV’er Hirving ‘Chucky’ Lozano een hoofdrol opeiste”, weet het Algemeen Dagblad. “De aanvaller was met twee goals de grote man namens de Mexicanen, voor wie ook Andrés Guardado (vanaf de stip) scoorde. De Belgen troffen doel via Eden Hazard en Romelu Lukaku (2 goals), die met 30 doelpunten Bernard Voorhof en Paul Van Himst bijhaalt als topschutter aller tijden. Voor Lozano waren het zijn derde en vierde doelpunt in de laatste vier interlands.”

Ook bij De Telegraaf werd gefocust op de twee goals van de PSV-speler. “Lozano doet België pijn in Brussel”, kopte de krant duidelijk. “Hirving Lozano heeft zich vrijdagvond nóg populairder gemaakt in Mexico. De 22-jarige aanvaller van PSV was in de oefeninterland tegen België bij vlagen ongrijpbaar en scoorde twee keer in het 3-3 gelijkspel in Brussel. De vleugelaanvaller van PSV liet directe tegenstander Laurent Ciman meerdere keren zijn hielen zien en toonde zich bijzonder overtuigend voor het doel. De 2-2 schoot hij snoeihard in de korte hoek, bij de 2-3, na een uur spelen, ramde hij de rebound van zijn eigen schot langs Courtois.”

Lees ook: Laurent Ciman vond zichzelf “niet desastreus”, Martinez bevestigt dat Mignolet dinsdag speelt

Dat de experimentele defensie van de Rode Duivels een moeilijke avond kende tegen de snelle en beweeglijke Mexicanen, had ook het Franse L’Equipe gezien. “Tijdens een zeer open wedstrijd heeft de onuitgegeven verdediging van de Belgen enorm afgezien. De feestelijke avond werd gekenmerkt door twee knappe doelpunten van PSV’er Lozano. Eden Hazard speelde een sterke wedstrijd en scoorde zijn 21e interlandgoal, vooraleer hij in de slotfase werd vervangen door zijn jongere broer Thorgan. Youri Tielemans en Thomas Meunier, beiden actief in de Ligue 1, speelden eerder onopvallend.”

Buitenlandse pers in koor: “De verdediging van de Rode Duivels heeft afgezien tegen Lozano”
Ciman had zijn handen meer dan vol met Lozano. Foto: BELGA

Over het Kanaal maakte de 22-jarige Mexicaan ook veel indruk. “DeEindhovense spits Lozano trok de aandacht naar zich toe, door Thibaut Courtois onbeweeglijk te laten bij zijn eerste doelpunt en nadien een instinctieve volley in doel te pegelen”, aldus BBC, dat ook veel aandacht besteedde aan het record van Lukaku. “De spits van Manchester United is nu mede-topschutter aller tijden voor de Belgen, dankzij twee goals tegen Mexico. Hij lijkt het record snel alleen in handen te zullen nemen, mogelijk dinsdag al tegen Japan.”

Nog in Engeland maakte Daily Mail dezelfde analyse. “Lukaku scoorde twee keer in het aangename 3-3 gelijkspel van België, om zo gedeeld topschutter aller tijden te worden voor zijn land. Hirving Lozano legde de kwetsbaarheid van de onverwachte defensie bloot met twee goals, maar Lukaku voorkwam een nederlaag. België miste zijn drie beste verdedigers en die afwezigheid werd pijnlijk duidelijk. Lozano rende meermaals door de achterlinie van één van de favorieten voor het WK in Rusland”, klinkt het.

Buitenlandse pers in koor: “De verdediging van de Rode Duivels heeft afgezien tegen Lozano”
Lukaku voorkwam een nederlaag. Foto: Photo News

In Spanje volgde men de prestaties van de Rode Duibels eveneens op de voet, maar overtuigd waren ze niet. “De machine van België botste tegen Mexico op Lozano”, stelde El Pais vast. “De aanvaller van PSV had maar een paar minuten nodig om te bewijzen dat hij dé speler van het moment is. Hij scoorde twee doelpunten in amper vier minuten. De Mexicanen speelden gedurfd en met veel variatie. De manschappen van bondscoach Juan Carlos Osorio toonde hun meer agressieve kant en pakten uit met verschillende aanvallende varianten. Ze speelden met hun hoofd omhoog en zonder complexen. Mexico verliet Brussel met een goed gevoel en Lozano is een cruciale pion geworden op het schaakbord van Osorio.”

“Lozano legt Belgische kwetsbaarheid bloot”, is de veelzeggende kop van AS. “Hij werd in een geweldige wedstrijd voor de leeuwen gegooid tegen één van de sterkste selecties van Europa. Lozano was maar één stap verwijderd van een zege tegen het België dat zo makkelijk de kwalificatieronde voor het WK overleefde. Enkel Lukaku verhinderde dat Lozano het stadion langs de grote poort kon verlaten. België en Mexico kenden een spectaculaire ontmoeting. Uiteindelijk was België kwetsbaarder dan vooraf gedacht en kan Mexico met een goed gevoel zijn aanloop naar het WK Rusland aanvatten.”

Buitenlandse pers in koor: “De verdediging van de Rode Duivels heeft afgezien tegen Lozano”
Foto: AFP
Corrigeer

FIFA Wereldkampioenschap Groep G

Volgende speeldag

Speeldag 1 -

GS W V G DS P
1 België 0 0 0 0 0/0 0
1 Panama 0 0 0 0 0/0 0
1 Tunesië 0 0 0 0 0/0 0
1 Engeland 0 0 0 0 0/0 0