Opnieuw populair merk seksspeeltjes onder vuur: maakte geheime opnames

Opnieuw populair merk seksspeeltjes onder vuur: maakte geheime opnames

Foto: ss - Lovense

Het populaire merk van seksspeeltjes Lovense is onder vuur komen te liggen nadat een reddit-gebruiker opmerkte dat de app die hij gebruikte om zijn vibrator te besturen, geluidsbestanden opsloeg op zijn telefoon. Het merk reageerde intussen dat het probleem opgelost zou moeten zijn na een update van de app.

Enkele dagen geleden merkte ‘redditor’ tydoctor op dat de app Lovense Remote een geluidsopname had gemaakt van een intiem moment tussen hem en zijn partner, waarbij hij de app gebruikt had om een vibrator op afstand te controleren. De opname duurde zes minuten en stond opgeslagen op zijn telefoon als ‘tempSoundPlay.3gp’.

Volgens het bedrijf, dat via zijn officiële kanaal op reddit reageerde, zou het kloppen en ging het om een ‘kleine bug’ in de app die enkel voorkwam bij Android-toestellen. Een klein probleem dus dat meteen verholpen werd met een update voor de ‘Lovense Remote’-app, die in de Google Play Store meer dan honderdduizend keer gedownload is. Het lijkt er niet op dat de geluidsopname ook gedeeld werd met het bedrijf, en het bestand werd telkens overschreven door de meest recente opname.

In maart van dit jaar kwam het merk We-Vibe in woelig water terecht toen bleek dat het zijn gebruikers van op afstand controleerbare vibrators bespioneerde. Met de vibrators kon We-Vibe ongemerkt opvragen op welke tijdstippen het speeltje gebruikt werd en voor welke intensiteit de gebruikers kozen. Volgens de rechter was dat ‘begluren’ van de klanten niet tolereerbaar. Hij veroordeelde het bedrijf dan ook tot een grote boete en schadevergoedingen aan alle gebruikers.

Bovendien bleek de vibrator ook nog veiligheids- en privacyproblemen gehad te hebben. Zo kon iedereen die binnen een bepaalde afstand van het toestel was, er via Bluetooth controle over krijgen. De gegevens van het toestel werden ook verzameld en doorgestuurd naar een ander bedrijf.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees