Israël haalt drone neer met Patriotraket in buurt Syrische grens

Israël haalt drone neer met Patriotraket in buurt Syrische grens

Israëlische soldaten bij een Patriot-luchtafweerraket.. Foto: AFP

De Israëlische strijdkrachten hebben zaterdag naar eigen zeggen een drone met een Patriot-luchtafweerraket neergehaald, die het luchtruim boven de Golanhoogte wilde binnendringen. Om welk soort drone het ging, werd niet meegedeeld.

Israël had de Syrische Golanhoogte tijdens de Zesdaagse Oorlog van 1967 bezet en in 1981 geannexeerd. Sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië zijn er meerdere granaten ingeslagen. Drones die het luchtruim boven het gebied proberen binnen te dringen, worden zo mogelijk door Israël neergehaald. De Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman zei volgens de Israëlische media dat het leger met harde hand op elke “provocatie” zal reageren.

Het afschieten van een relatief gezapige drone met een Amerikaanse Patriot-raket is een vergelijkenderwijs dure keuze. Toch gebeurt dat wel vaker. Drones vormen wegens hun omvang, snelheid en geringe vlieghoogte een serieuze uitdaging voor het Amerikaanse raketsysteem, zei de commandant van de Israëlische luchtafweerdivisie, brigadegeneraal Tzvika Haimovitch in de krant Jerusalem Post.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees