Heisa in Brazilië: teamleden van Lewis Hamilton werden bedreigd met vuurwapens

Heisa in Brazilië: teamleden van Lewis Hamilton werden bedreigd met vuurwapens

Foto: Photo News

De strijd in de Formule 1 is gestreden, de laatst GP’s zijn niet meer van tel in de WK-stand. Lewis Hamilton kroonde zich voor de vierde keer tot wereldkampioen Formule 1. Maar het is geen gezellig uitje naar Brazilië geworden voor de Brit. Vrijdag werden leden van zijn team met vuurwapens bedreigd toen ze het circuit verlieten. Dat onthulde de rijder zelf via sociale media.

De Britse wereldkampioen reageerde geschokt via Twitter. “Leden van mijn team werden gisteren bedreigd met vuurwapens toen ze het circuit hier in Brazilië verlieten. Er zijn schoten afgevuurd en één iemand kreeg een pistool tegen zijn hoofd. Dit is zo schokkend om te horen. Bid alsjeblief voor mijn jongens die hier vandaag als professional zijn, ook al zijn ze zwaar geschrokken.”

En volgens Hamilton is het niet de eerste keer dat dit gebeurt. “Het gebeurt hier elk jaar! De F1 en de teams moeten meer doen, er zijn geen excuses!”, maakt hij zijn woede kenbaar.

Zondag staat in Sao Paulo de GP van Brazilië op het programma. Stoffel Vandoorne tankte alvast vertrouwen in de oefensessies.

Corrigeer