Lidl-klant vindt vreemde substantie in doosje kerstomaten: “Vermoedelijk bestrijdingsmiddel”

Lidl-klant vindt vreemde substantie in doosje kerstomaten: “Vermoedelijk bestrijdingsmiddel”

Foto: belga

Temse -

Een klant van warenhuisketen Lidl in Temse merkte deze week bij de aankoop van een doosje kerstomaten op dat er een zakje met een vreemde substantie aanwezig was in de verpakking. Vermoedelijk gaat het om een bestrijdingsmiddel, zo meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

De klant verwittigde meteen de winkelverantwoordelijke, die op haar beurt een klacht indiende bij het parket van Oost-Vlaanderen. Er is een opsporingsonderzoek gestart. “De kans bestaat dat het om kwaad opzet gaat, maar die piste wordt nog volop onderzocht”, zegt Eva Brantegem van het Oost-Vlaamse parket. “De substantie wordt momenteel geanalyseerd.”

De kerstomaatjes in kwestie werden bij Lidl België verkocht van 6 november tot 10 november. Het gaat om “Snack tomaatjes in emmer” van 500 gram, met lotnummer L60492. Wie een vreemde substantie zou aantreffen in zijn of haar emmertje tomaten, mag contact opnemen met het parket (zie nummer onderaan). Lidl vraagt om de tomaten niet te consumeren en ze in te leveren in een Lidl-filiaal. De klant krijgt het geld terug, ook als die het kasticket niet heeft bijgehouden.

Klacht tegen onbekenden

“We hebben het volledige lot uit de handel gehaald, als voorzorgsmaatregel”, benadrukt Lidl-woordvoerster Isabelle Colbrandt aan Nieuwsblad.be. Omdat er tijdens een steekproef bij het betrokken filiaal en leverancier niets van de vreemde substantie werd teruggevonden, heeft de warenhuisketen besloten om een klacht tegen onbekenden in te dienen bij het parket. “De vreemde substantie hoort niet thuis in zo’n potje en we willen daarom ook graag weten hoe het daarin is terecht gekomen”, aldus Colbrandt.

De klant die het potje kerstomaten met vreemde substantie heeft opgemerkt, is evenwel nog niet geïdentificeerd. Het parket vraagt dan ook dat die persoon zich zou melden bij de politie. Aan eventuele getuigen of klanten die iets verdacht zouden opgemerkt hebben, vraag het parket contact op te nemen met het gratis nummer 0800/30 30 0.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees