Gemotiveerde Wout van Aert heeft er weer zin in: “We gaan vier keer vollen bak, de honger is groot!”

Gemotiveerde Wout van Aert heeft er weer zin in: “We gaan vier keer vollen bak, de honger is groot!”

Foto: BELGA

Geen Wout van Aert zaterdag op de Jaarmarktcross in Niel en ook niet vorige week op het EK veldrijden. De wereldkampioen had nood aan een deugddoende pauze en trok met vriendin Sarah De Bie naar Italië. Vandaag zette Van Aert weer voet op Belgische bodem en hij heeft er weer zin in, zo zegt hij op zijn website.

Volg hier de Superprestige in Gavere zondag LIVE!

“Mijn eerste break van het veldritseizoen 2017-2018 zit er op. Een wel zeer deugddoende stage in Toscane werd het. De eerste twee dagen stond volop in het teken van qualitiy time met Sarah. Amper de fiets aangeraakt, vrijdag en zaterdag. Vanaf zondag heb ik het vizier veranderd van richting, met een voor mij ideale mix van trainen, rusten en ontspannen. Een combinatie waar ik me goed bij voelde”, klinkt het.

“Een minpuntje: de eerste dagen viel het weer wat tegen. Ik kwam elke training met een nat pak terug van training. Gelukkig compenseerden de zachte temperaturen en de mooie landschappen veel. Trouwens: what doesn’t kill you, makes you stronger. Van een beetje regen gaan we niet dood. Al was het woensdag, donderdag en vrijdag, wanneer het droog bleef, toch plezanter. Dan was het onderweg echt genieten van de prachtige Toscaanse wegen en natuur.”

Rustgevend

“Ook mentaal heb ik een rustgevende week achter de rug. Sarah en ik, vanaf zaterdag vergezeld van mijn verzorger Wesley en zijn vriendin Messina. Verder niemand. Ik had om rust gevraagd en ik heb die gekregen. Mijn telefoon heeft amper gerinkeld. Was ik er aan toe? Was ik mentaal moe? Een beetje wel. Maar dan vooral in mijn onderbewustzijn, denk ik.”

“Ik heb eigenlijk niet te veel aan de cross gedacht. Zeker niet teruggeblikt. Alleen een beetje vooruitgekeken naar wat komt. Er volgen nu vier crossen tot mijn volgende break, die ik deels samen met de wegrenners van de ploeg zal afwerken. Maar eerst dus Gavere, Bogense, Zeven en Hamme. We gaan vier keer ‘vollen bak’. De honger is groot. Ik heb er zin in, al ben ik die goesting nooit echt kwijt geweest. Maar toch: ik verlang nu al naar Gavere. Zeker in de huidige weersomstandigheden. Het wordt echt cross, daar in het militaire domein. Afspraak morgen?”

Corrigeer