David Goffin wil niet alleen genieten op Masters maar begint ambitieus tegen Nadal: “Alles is mogelijk”

David Goffin wil niet alleen genieten op Masters maar begint ambitieus tegen Nadal: “Alles is mogelijk”

Foto: Photo News

“Het is ongelooflijk om daar te mogen staan. Ik ben heel gelukkig,” aldus een enthousiaste David Goffin. De 26-jarige Luikenaar mag voor het eerst in zijn carrière deelnemen aan de ATP Finals. In de zogenaamde Masters strijden de acht beste spelers van het jaar. Goffin, die de nummer 8 is van de wereld, werd in de ‘Pete Sampras’-groep geloot en staat maandagavond tegenover Rafael Nadal, de nummer 1 van de wereld en winnaar van Roland Garros en de US Open.

“Het jaar eindigen in de top 8 van de ATP en meedingen om de Masters is een grote première voor mij,” zei Goffin daags nadat het nieuws bekendraakte dat hij tegen Nadal zal aantreden. “Het is als een droom! Ik moet toegeven dat ik er na mijn blessure op Roland Garros niet echt meer in geloofde. Ik heb Wimbledon aan mij moeten voorbij laten gaan, maar heb hard gewerkt aan mijn comeback en heb twee titels behaald in Azië (Shenzhen en Tokio nvdr). Ik ben heel trots.”

Voor David Goffin zijn de kaarten niet al te slecht geschud in Londen. Rafael Nadal sukkelt namelijk nog steeds met zijn rechterknie sinds zijn nederlaag tegen Roger Federer in de finale van de ATP Masters 1000 in Shanghai. Naast Nadal zitten ook de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 4) en de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 6) bij de Belg in de groep. Thiem heeft na zijn verlies tegen Juan Martin Del Potro (ATP 11) in de achtste finales van de US Open geen potten meer gebroken.

Goffin moest in de achtste finales van het ATP-toernooi Paris-Bercy de duimen leggen tegen de Fransman Julien Benneteau. “Ik was op het einde van mijn Latijn in Bercy en Benneteau was in topvorm. Hij heeft ook Tsonga en Cilic verslagen. Ik heb geprobeerd te recupereren en om me zo goed mogelijk te voor te bereiden. Ik ga van elk moment genieten en mijn beste spel voorleggen. Volgens mij is alles mogelijk in deze groep. Vorig jaar mocht ik al als vervanger tegen Djokovic spelen. Nu zal ik minstens drie wedstrijden mogen spelen en zal ik mijn ervaring van vorig jaar in mijn voordeel proberen uitspelen,” voegde Goffin er nog aan toe.

Nadal: “Ik hoop dat mijn knie stand houdt” 

Rafael Nadal (ATP-1), die zondag in de O2-Arena de trofee van de ATP overhandigd kreeg voor zijn eerste plaats op de wereldranking, is op zijn hoede voor de Belgische nummer een. De twee vochten eerder dit jaar al duels uit op de Masters 1.000 in Monte-Carlo en in Madrid.

“Na wat hem overkomen is op Roland-Garros (Goffin moest toen door een enkelblessure opgeven in de derde ronde), had het echt oneerlijk geweest mocht hij hier niet aanwezig geweest zijn”, verklaarde Nadal, die een vette kluif had aan Goffin in Madrid, begin mei. “Ik ben heel blij om te zien dat hij goed gerecupereerd is en dat hij opnieuw goed speelt. Ik hoop dat hij komende maandag niet even goed speelt, maar hij zit duidelijk weer aan 100 procent en hij verdient het om hier te zijn.”

Rafael Nadal zelf is dan weer niet helemaal topfit bij aanvang van zijn 13e seizoensfinale. De winnaar van Roland-Garros en het US Open kampt al een maand met een blessure aan de rechterknie, die hem tien dagen geleden nog dwong om verstek te geven voor de kwartfinale van het Masters 1.000-toernooi van Parijs-Bercy. De nummer een van de wereld zal alles uit de kast halen om te schitteren op het enige toernooi van belang dat nog ontbreekt op zijn illustere palmares.

“Ik hoop dat mijn knie standhoudt. Maar als ik er niet in zou geloven, zou ik hier niet zijn. Mijn vorm is goed genoeg om mijn kansen te kunnen verdedigen. En ik hoef Roger (Federer) niet te verslaan om genoeg vertrouwen op te doen. Ik heb genoeg matchen gewonnen om met vertrouwen op de baan te staan. Maar het zou wel fantastisch zijn om het jaar af te sluiten met een laatste match tegen hem.” 

Corrigeer

MEER NIEUWS