Rieten dak vat vuur: bewoners kunnen tijdig ontkomen, woning onbewoonbaar

Rieten dak vat vuur: bewoners kunnen tijdig ontkomen, woning onbewoonbaar

Foto: svds

Hombeek / Mechelen - Rond 16u zondagmiddag kregen brandweer en politie een melding van een woningbrand op de Kapelseweg in de Mechelse deelgemeente Hombeek. De bewoners, twee tachtigers, waren op dat moment thuis, maar konden de woning tijdig verlaten en bleven ongedeerd.

"Ze werden meteen opgevangen bij enkele buren”, klinkt het bij Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek. “Het koppel was enorm onder de indruk. De slachtofferexpert van de politie kwam ter plaatse. De bewoners zullen de komende tijd opgevangen worden bij een van hun kinderen.”

Vlak voor het uitbreken van de brand had de bewoonster van het pand haar open haard aangestoken. “Maar of dat de brand veroorzaakt heeft, weten we nog niet. Het zou wel de oorzaak kunnen zijn”, zegt luitenant Ronny Cornelis van de post Mechelen van de hulpverleningszone Rivierenland.

“Het vuur was moeilijk te blussen door het rieten dak. Zo’n dak is natuurlijk gemaakt om water tegen te houden, dus van bovenuit blussen haalt niets uit. Daarom zijn onze ploegen in de woning moeten gaan om van binnenuit te blussen. Door de dakstructuur verspreidde het vuur zich erg snel, waardoor de woning volledig verloren gegaan is", legt Cornelis uit. 
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio