Jonge Denen kloppen in Manchester wereldkampioenen in ploegkoers, De Ketele-De Pauw vijfde

Jonge Denen kloppen in Manchester wereldkampioenen in ploegkoers, De Ketele-De Pauw vijfde

Foto: Photo News

De Denen Niklas Larsen en Casper Von Folsach snoepten op de Track World Cup in Manchester de overwinning in de ploegkoers af van de Franse wereldkampioenen Morgan Kneisky en Benjamin Thomas, die wel het omnium won.

De Polen Daniel Staniszewski en Wojciech Pszczolarski versierden in de tweede wedstrijdhelft rondewinst. Met nog 7 ronden te rijden, lieten Larsen-Von Folsach, Thomas-Kneisky en de Spanjaarden Mora Vedri-Torres rondewinst optekenen.

De Denen en de Fransen begonnen met een gelijk puntentotaal (46) aan de slotronde. Op de streep, de punten waren toen al weg, flitsten de Denen net voor de Fransen over de finish.

De Ketele-De Pauw zetten verschillende aanvallen op, maar kregen geen bewegingsvrijheid. Finaal moesten ze met de vijfde plaats tevreden zijn.

Frankrijk leidt in de World Cup ploegkoers voor België, Denemarken, Spanje en Polen.

De Pauw achtste in de kilometer

Ayrton De Pauw realiseerde op de kilometer in de kwalificaties de derde tijd, 1.00.781, meteen goed voor een nieuw Belgisch record. In de finale bleef De Pauw op 1.01.913. steken en eindigde daarmee achtste.

De Australiër Matthew Glaezer (1.00.081.) won voor de Duitser Eric Engler (1.01.085.) en de Brit Callum Skinner (1.01.161.).

Corrigeer