Grillig weer laat zich voelen in West-Vlaanderen: beschadigde auto’s en instabiele torenkraan

Nieuwpoort / Tielt -

Het grillige weer heeft zondag in West-Vlaanderen heel wat problemen veroorzaakt. In Tielt kraakte een grote tak van een boom bij een school af, in Nieuwpoort was dan weer een tijdlang het gemeentelijk rampenplan van kracht omdat een torenkraan omver dreigde te vallen.

In Tielt raakten drie wagens beschadigd nadat een grote tak van een boom was afgewaaid. Onder meer een Chevrolet raakte volledig bedolven. De brandweer en politie werden verwittigd om de tak te verwijderen. Met een kettingzaag werd hij in stukken gezaagd. De auto’s liepen deuken op, maar konden nog rijden. De politie heeft de parking verzegeld. Ook in Pittem, Ruiselede en Meulebeke waren er meldingen van takken en bomen op de weg.

(lees verder onder de foto)

Grillig weer laat zich voelen in West-Vlaanderen: beschadigde auto’s en instabiele torenkraan
Foto: Geoffrey Sabbe

In Nieuwpoort was dan weer een tijdje het gemeentelijk rampenplan van kracht omdat een torenkraan ter hoogte van de Meeuwenlaan omver dreigde te vallen door de hevige wind. Rond de torenkraan werd er een perimeter van 150 meter ingesteld, waarbinnen alle gebouwen geëvacueerd werden.

“Omstreeks 21 uur werd de kraan onder leiding van de aannemer gestabiliseerd. De torenkraan kon uiteindelijk gedraaid worden. De bewoners zijn intussen teruggekeerd naar hun woonst. De torenkraan werd volledig volgens de voorschriften geplaatst en is resistent tegen rukwinden tot 180 km/uur. De aannemer blijft samen met een ploeg van de Politiezone Westkust en brandweerzone Westhoek ter plaatse. De crisiscel werd ontbonden maar blijft stand-by”, zegt Emily Vandeputte, diensthoofd communicatie van de stad Nieuwpoort.

 
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees