Goed beveiligde terreinwagen toch gestolen voor woning

Wevelgem -

Dieven gingen donderdagnacht in de Menenstraat aan de haal met een Ssangyong Korando. De terreinwagen van amper twee jaar oud was eigendom van Patrick De Craemer.

“Toen ik 's morgens boodschappen wilde doen, was hij verdwenen. Hij stond voor mijn huis in de straat geparkeerd”, zegt de man.

Nergens was een spoor van inbraak of schade te bespeuren. Patrick vermoedt dat de daders de wagen gewoon getakeld hebben.

“Mijn auto kostte tussen de 25.000 en 30.000 euro, maar erachter stond een BMW geparkeerd die 75.000 euro waard was. Waarom namen ze dan de mijne?”

Tot overmaat van ramp was de Korando net niet meer omnium verzekerd. “Ik was net overgestapt naar een andere maatschappij”, zegt Patrick. “Die omnium zou begin december ingaan.”

Volgens Patrick was de wagen erg goed beveiligd en bijna onmogelijk te stelen zonder sleutels. “Het is in ieder geval een financiële aderlating. Ik was erg tevreden van die wagen. Voorlopig huur ik een maand een auto vooraleer ik een beslissing neem om een andere te kopen”, zegt Patrick.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio