Benefiet voor gezin dat woning en zaak verloor in zware brand, is schot in de roos

Benefiet voor gezin dat woning en zaak verloor in zware brand, is schot in de roos

Het benefiet voor Mike en Valentine in Oostkamp was een groot succes. Foto: mvn

Oostkamp -

Het benefiet voor het Oostkampse gezin Wildemeersch was een schot in de roos. “Overweldigend en hartverwarmend”, zegt Mike Wildemeersch lachend.

Een zware brand verwoestte eind augustus de pas vernieuwde carwash en de woning van Mike Wildemeersch en zijn vrouw Valentine Van Gaever langs de Gaston Roelandtsstraat in Oostkamp in de as.

Na de catastrofe kwam een golf van solidariteit op gang en die mondde zaterdag uit in een groots benefiet in de polyvalente zaal van OostCampus.

's Middags konden de kleinsten zich uitleven. 's Avonds waren er liveoptredens waarna ook nog een rits dj's, onder wie Dirk Stoops, plaatsnamen achter de draaitafels.

“We zijn enorm tevreden over de grote opkomst”, zegt Johan Dierendonck, die met zijn vriendin Sarah Van Loock de coördinatie van het benefiet op zich nam. “Hoeveel het heeft opgebracht, weten we nog niet. Dankzij enkele gulle sponsors waren we al van bij de start uit de kosten. Elke euro die hier werd uitgegeven, gaat rechtstreeks naar Mike en zijn gezin.”

Johan leerde Mike jaren geleden kennen op het veld van voetbalclub KSV Oostkamp. “Na de brand wilden we iets doen. De carwash was verzekerd, maar veel persoonlijke spullen waren dat niet. Het begon bescheiden met een Facebookgroep waar iedereen ideeën kon delen. Zonder de medewerking van de mensen achter het muziekfestival Parkpop zou dit nooit gelukt zijn. Ook de gemeente Oostkamp en de vrijwilligers zijn we dankbaar.”

Mike en Valentine waren zichtbaar geëmotioneerd door de steun van zovele mensen.

“Zo'n grote opkomst had ik nooit verwacht”, lacht Mike. “Dit is tegelijkertijd hartverwarmend en overweldigend. Ook voor ons dochtertje Benthe en zoontje Sverre was dit een onvergetelijke dag. We willen iedereen die hierbij betrokken was uit het diepste van ons hart danken.”

Intussen is de sloop van de carwash gestart. Vermoedelijk opent de nieuwe carwash tegen komende zomer de deuren.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio