Hij is nog maar pas in het land, maar de goede Sint tekent wel al meteen mee voor nieuw wereldrecord

In totaal zongen 1.681 kinderen en hun ouders uit volle borst Sinterklaasliedjes. Foto: mattias goossens

Sint-Niklaas -

Speciaal voor de achthonderdste verjaardag van de stad van de Sint bezocht de goedheilig man samen met zo'n honderdvijftig pieten zondag al Sint-Niklaas, nog voor hij volgende week met zijn stoomboot naar Antwerpen vaart. Meteen braken de Sint, zijn pieten en de bezoekers samen een record.

Om dit bijzondere jubileumjaar te vieren, gaf huisband The Peatles een optreden en werd het wereldrecord ‘met zo veel mogelijk mensen Sinterklaasliedjes zingen’ gevestigd. Door de bij momenten hevige regen was de Grote Markt grotendeels leeg, al zongen desondanks 1.681 brave kinderen en hun ouders uit volle borst mee met . “Zo hebben we meteen ook het natste wereldrecord behaald”, aldus Sinterklaas.

Bij de deelnemers was ook Arthur Van Daele (5), die jaarlijks op post is om de Sint te verwelkomen. “Als de Sint komt ben ik er ook, regen of niet.” Na de recordpoging werd het huis van de Sint geopend in de Stationsstraat, dat nog tot 6 december te bezoeken is. Sinterklaas is zelf elke woensdag (van 14 tot 17.30 uur) en in het weekend (van 10 tot 17.30 uur) aanwezig.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio