Niet enkel sms’jes, maar ook stiekeme aanrakingen op de filmset

Niet enkel sms’jes, maar ook stiekeme aanrakingen op de filmset

Naar verluidt was er destijds ook sprake van stiekeme aanrakingen op de set. Foto: Photo News

Hoewel Bart De Pauw zegt dat de aantijgingen niet gaan om fysieke aanrandingen, zou in het dossier van VRT wel sprake zijn van stiekeme aanrakingen op de set. Intussen ontkent de scenarist dat hij een setverbod kreeg ten tijde van ‘Loft’, en excuseert hij zich bij de slachtoffers. “Het zal niet meer gebeuren.”

Het dossier tegen Bart De Pauw van de VRT zou meer bevatten dan “honderden sms’en” die slachtoffers maandenlang toegestuurd kregen. Naar verluidt was er ook sprake van stiekeme aanrakingen op de set. En behalve insinuaties en dubbelzinnigheden, valt in het dossier ook de term manipulatie. Omdat de slachtoffers het gevoel hadden in een situatie te zitten waar ze niet uit konden, zo zou in het dossier staan. En ook: hoe meer de vrouwen aangaven geen interesse te tonen, hoe groter de uitdaging en hoe verder het grensoverschrijdend gedrag. Over de tekstberichten die slacht­offers ontvingen, zou geschreven zijn dat de toon vaak geil was, maar soms ook zielig.

(lees verder onder de foto)

Niet enkel sms’jes, maar ook stiekeme aanrakingen op de filmset
De Pauw zou ooit een setverbod hebben gekregen tijdens de opnames van ‘Loft’. Hijzelf ontkent die aantijgingen. Foto: MH

Setverbod

Nadat Bart De Pauw op ­sociale media eerst vooral op steun kon rekenen, volgden later ook reacties tégen de man. Onder andere van regisseur Hans Van Nuffel, bekend van de film Adem. “Na een gesprek op café waarbij het De Pauw-verhaal opnieuw in vraag gesteld werd, moet dit me even van het hart. Ik ken minstens twee van zijn slachtoffers. Hoe hij hen soms wekenlang mindfuckte op en naast de set, was echt niet oké. De vele berichten, toespelingen, tot stalking toe. Het is en blijft een machtig man, hoe aaibaar hij ook oogt”, zei hij op Facebook.

Geruchten dat De Pauw ooit de set van Loft moest verlaten omdat hij vrouwelijke medewerksters lastigviel, doken ook op. Woestijnvis, producent van de film, wil daar niets over kwijt. “We willen het proces niet in de media voeren”, klinkt het. De Pauw ontkent die aantijgingen, bij monde van zijn advocaat. “De zaak is volledig ontspoord, met ook al manifeste onwaarheden. Zoals het foute bericht dat Bart De Pauw omwille van zijn gedrag ooit een setverbod zou hebben gekregen.” De televisiemaker zegt wel nu te beseffen dat “zijn informele manier van met vrouwen omgaan bij sommigen verkeerd zal zijn overgekomen”. “Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt. Ik wil mij dan ook bij iedereen excuseren die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld. Dat zal niet meer gebeuren.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees